Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3666 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Ekim 2016 - 13:29

Net Başkanlık Açıklaması

Büyüt
Küçült
Net Başkanlık
Türkiye Musul konusunu tribünden izlememeli, geri kalmamalıdır.

MHP grup toplantısında konuÅŸan Devlet Bahçeli  Musul operasyonuna iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu. Türkiyeyi Musul Operasyonu dışında bırakma çabalarına deÄŸerlendiren Bahçeli, .Bize Ne iÅŸiniz var Musulda diyenler, ahlak sahibiyse önce kendilerinin ne iÅŸi olduÄŸunu açıklamak zorundadır. Türkiye Musul konusunu tribünden izlememeli, geri kalmamalıdır. dedi.

BaÅŸkanlık tartışmalarına da deÄŸinen Bahçeli, geçtiÄŸimiz hafta yaptığı konuÅŸmaya açıklık getirerek  MHP, parlamenter sistemin revize edilip reforma tabi tutularak devamından yanadır. Ancak milletimize görüş sormanın, fiili çeliÅŸkiyi sona erdirmeyle ilgili müdahil olmasını istemenin hiçbir mahsurlu ve sakıncalı tarafını da görmeyecektir. Türk milletine güveniyorum, Anayasa hazırlığını TBMMye getirmesi, ilke ve hassasiyetlerimizi gözetmesi halinde, saÄŸlıklı ve makul bir neticenin alınacağına inanıyorum dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

BUNLAR HEM KEL HEM FODUL

Uzun bir süredir konuÅŸulan Musul operasyonu devreye alınmıştır. 2 yıla aÅŸkın süredir Musul canilerin kontrolündedir. Gözü dönen bayraklarında siyahlık kadar gönülleri kararan teröristler Musula kastetmiÅŸtir. Türkiyeye karşı ileri geri konuÅŸan Irak BaÅŸbakanı Ä°badi, ilk saatlerinde zafer vaktinin geldiÄŸini duyurmuÅŸtur. Ä°badi, Musula sadece Irak ordusu ve polis güçlerinin gireceÄŸini söylemiÅŸ, ülkemize hadsizce pozisyon hatırlatması yapmıştır. Musulu bir avuç DAEÅžli çapulcuya bırakan Ä°badi in komÅŸuluk hukukuna riayet etmediÄŸi açıktır. Bunlar hem kel, hem foduldur. Bize göre Musuldan IŞİDin sökülüp atılması mutlak suretle ÅŸarttır. 

PKKNIN ORADA NE İŞİ VAR

Musulun 10u aşkın köyününDAEŞden alındığı iddia edilmektedir. Bunlar oluyorken düzenlenen intihar saldırısında 70 Iraklı asker hayatını kaybetmiştir. Musul operasyonunun başını ABD çekmektedir. 30 bini bulan kara gücü bulunmaktadır. PKKlı teröristlerle birlikte Haşdi Şafi birliklerinin de operasyona katılacağı söylenmektedir. Bu nasıl iştir, PKK ın ne işi vardır? Irak Başbakanı kendi topraklarındaki teröristleri görmeden Türkiyeye gelme demesini nasıl hak görmektedir. İbadi in yolu yol değildir. PKK, Sincara yerleşmiştir. Başta PKK olmak üzere Türkiye düşmanlarının Irak a mevzi elde etmesi dostluğa sığmayacaktır. İbadi kimlere diyet borcunu ödemektedir?

Ä°BADÄ° Ä°STER KABUL ETSÄ°N, Ä°STER ETMESÄ°N...

Başikayı boşaltmak kabus demektir. İbadi ister kabul etsin, ister etmesin büyük devlet olmanın vakar ve haysiyeti bunu gerektirmektedir. Türkmenler katliama maruz kalırken, Irak ne yapıyordu? Musul üzerinden süren mücadelenin sadece DAEŞi kovmak değildir. Ülke olarak güvenliğimizi, toprak bütünlüğümüzü görmezden gelemeyiz. Türkmeneli i çaresizliğe terk edemeyiz. Kerkük Türktür, Musul, Telafer Türkün öz yurdudur. Bize Ne işiniz var Musulda diyenler, ahlak sahibiyse önce kendilerinin ne işi olduğunu açıklamak zorundadır. Musulda mülteci göçü başlayınca ne olacak, terör tehdidi devam ederse müttefik ülkeler ne diyeceklerdir? Telaferde katliam yapılırsa bunun hesabını kimler verecektir? Türkiye Musul konusunu tribünden izlememeli, geri kalmamalıdır. Bunu savaşa girelim, oldu bittiye getirelim diye yorumlanmamalıdır. Masaya yatırılmalıdır.
BaÄŸdata ulaÅŸan heyetin giriÅŸimleri ümit vericidir. 

BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

Geçen hafta yaptığımız yeni Anayasa değerlendirmemiz hafta boyunca tartışıldı. Başkanlık sistemine destek verip vermediğimiz, neyi kastedip etmediğimiz herkesin gündemini işgal etti. Niyet okuyucular işbaşı yaptı. Biz ne dediğimizin bilincindeyiz. Dedik ki; Türkiyede fiili bir durum vardır ve bu çözülmelidir. Ülke yönetimi anayasaya uygun değildir, suç işlenmektedir. Ya Cumhurbaşkanı filii başkanlık zorlamasından vazgeçsin ki bizce en doğrusu budur ya da fili durumun hukuki boyut kazanabilmesinin süratle yolu aransın. Bunları anlamayan varsa heceleye heceleye yeni baştan alfabeyi öğretir gibi anlatmaya varım.

CHPYÄ° TOPA TUTTU

Başkanlığı saraya altın tepsi içinde sunduğumuz söylediler. Söz biliyorsunuz söyleyin, bilmiyorsanız susun adam sansınlar. Biz millete gitmekten korkmayız. Millete sormanın hiç bir mahsuru ve sakıncası yok.Biz ezelden ebede Hakkın yolunda, milletin yanındayız. Halkın partis olduğunu söyleyen CHP niye celalleniyor. HDP in aparatı, PKK in sim kartı olurken bir şey olmuyor da, biz bir teklifle gelince mi kıyamet kopuyor. Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olurmuş. Demirin tavında dövüleceğini söylüyoruz. Hukuksuzluğun bir devlet kaybına yol açabileceğini vurguluyoruz. CHPli sözcülere ekran ve televizyonda saldırgan tutum takınanlara ne desek boş. CHP ve yandaşları düğüne giderler zurna beğenmezler, hamama giderler kurna beğenmezler. Bunlar MHPyi tanımıyorlar, bilmiyorlar. Bölücüler, kendilerine aydınlıkçı diyenler birbirlerini göre göre duya duya zifte bulanmıştır. CHP in bu tuzağa düşmesi siyasi geçmişine haksızlıktır. İçleri çıpıt çarşısına dönenlerden öğrenecek bir şeyimiz yoktur.

ÅžARTLAR OLUÅžURSA...

Şartlar oluşursa aziz milletimize sorunların çözümü için müracaat etmekten vazgeçmeyiz. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Zahmetsiz zahmet olmayacağı meydandadır. Gerekirse zahmet çekeriz, çileye katlanırız. Ama Türkiyenin siyasi ve hukuki istikrarı için üzerimize düşeni harfiyen yaparız. MHP parlamenter sistemin revize edilerek devamından yanadır. Ama milletimize sormanın hiçbir mahsurluğu ve sakıncalı tarafını da görmeyecektir. Yağmur nereye yağarsa tarlasını oraya taşıyanlara diyeceğimiz bir şey yoktur. Onlarla uzlaşma vaktimiz de olmayacaktır.Türk milletine güveniyorum. Anayasa hazırlığını TBMMye getirmesi, sağlıklı ve makul bir neticenin alacağına yürekten inanıyorum.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024