Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2286 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Eylül 2018 - 09:44

Muharrem İnce’ye ‘apolet’ soruşturması

Büyüt
Küçült
Muharrem İnce’ye ‘apolet’
Afrin harekatını yürüten 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel hakkında, Apoletlerini sökeceğim diyen Muharrem İnce hakkında soruşturma dosyası açıldı. Dokunulmazlığı olmayan İnce, şüpheli bulunursa yargılanacak.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında, 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temelin apoletlerini sökeceğim sözleri sebebiyle savcılık süreci başlatıldığı ortaya çıktı. Ayhan Aslan isimli bir vatandaş, İnce in söylediği 2. Ordu Komutanı Temelin apoletlerini sökeceği sözleri ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı a başvurarak  erör örgütü propagandası ve  ehdit suçları kapsamında şikayette bulundu.

Sabahın haberine göre, Aslan şikayetinde şu ifadelere yer verdi:

Muharrem İnce yaptığı konuşmada 30 Ağustos a ilk emekliye ayıracağım general o olacak. 81 milyonun huzurunda söylüyorum, senin apoletlerini sökmezsem ben de Muharrem İnce değilim şeklinde akla mantığa sığmayacak bir açıklama yaparak ordumuzu ve başındaki komutanımızı yalan yanlış siyasetine alet etmeye çalışmıştır. Zeytin Dalı Harekatı ın evvelinde de yıllardır canını hiçe sayıp vatan topraklarını tüm değerlerinin üzerinde tutan aldığı tüm apoletlerini şerefi ile sonuna kadar hak eden ülkenin bölünmez bütünlüğü için vatan hainleri ile ordunun başında çarpışan İsmail Metin Temel Komutanı, Cumhurbaşkanlığı ın ne olduğunu henüz idrak edememiş hala kendi yalan siyaseti sanan Muharrem İnce adeta o beyanıyla kendince halkın önüne atmıştır. Ama bunun ötesinde terör örgütü ve yandaşlarına bir anlamda destek ve moral vermiştir. Bu açıklaması terör örgütlerine yeşil ışık yakmanın ötesinde bir şey değildir.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu şikayetle ilgili bir dosya oluşturdu. Dosyada İnce o dönem milletvekili olduğu için Hakkında şikayette bulunulan olarak belirtildi. Dosyaya 2018/60440 numarası verildi. Daha sonra dosya şikayete konu sözlerin Kağıthanedeki bir mitingde söylendiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı a gönderildi. Fakat emniyetin incelemesinde sözlerin Nevşehir mitinginde zikredildiği anlaşıldı. Bunun üzerine dosya yetkisizlik kararı ile Nevşehire gönderildi. İncelemeyi Nevşehir Başsavcılığı yapacak.

NE DEMİŞTİ?

Muharrem İnce, 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel ile ilgili Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir general bir siyasi parti başkanının konuşmasında, o konuşmada vatan demiyor, bayrak demiyor, millet demiyor, beni eleştiriyor. Beni eleştirdiği yerde general Erdoğanı alkışlıyor. 30 Ağustos a ilk emekli edeceğim general o general. Onun apoletlerini sökeceğim demişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024