Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2766 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2017 - 14:46

Muhalefet cephesindeki gelişmeler

Büyüt
Küçült
Muhalefet cephesindeki
Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi, “2019 seçim hesapları” başlıklı yazısında muhalefet cephesindeki gelişmeleri yorumladı.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP in 19 Haziran 2016da yapılan olağanüstü genel kurulunun iptaline karar verdi. Kararın ardından MHPli muhaliflerin yeni bir parti kuracağı söylentileri kulislerde konuşulmaya başladı.

Diğer taraftan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşün Maltepede bitmeyeceği sinyallerini verdi.

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi, “2019 seçim hesapları” başlıklı yazısında muhalefet cephesindeki gelişmeleri yorumladı.

16 Nisan referandumunun yüzden onluk seçim barajını kaldırdığını, yeni seçim barajının yüzde 51 olduğunu hatırlatan Selvi, “Kılıçdaroğlunun başlattığı yürüyüş, mahkemenin MHP kararı, Meral Akşenerin parti kurması, tüm bunlar 2019a dönük hesaplarla ilgili. Hedef, Erdoğanı bir daha cumhurbaşkanı seçtirmemek. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun farkında.” diye yazdı.

Selvi, Erdoğanın MHPile ortaklığını devam ettirebileceği tahmininde bulunurken,“Kılıçdaroğlunun  yürüyüşüne  yönelik sert tepkinin altında yatan sebep bu olabilir mi? Birkaç nokta üzerinde duruluyor.

1- Anamuhalefet liderinin “Adalet” arayışı amacıyla başlattığı yürüyüşün yurtdışında Türkiyeyi zor durumda bırakmasından endişe ediliyor. Yürüyüşün bir aşamasından sonra yabancıların ilgisinin artması bekleniyor.

2- Kılıçdaroğlunun yürüyüşü yeni bir Gezi sürecini tetikler mi? Sorusuna cevap aranıyor. Yürüyüşe toplumsal bir desteğin olmaması bu yöndeki kaygıları gideriyor. Ama uzun yürüyüşün sonunda nasıl bir tablo oluşacağı bilinmediği için dikkatle takip ediliyor.” dedi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024