Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3206 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Ağustos 2016 - 19:23

MHPde Meral Akşener ve Çağrı Heyeti disipline sevk edildi

Büyüt
Küçült
MHPde Meral Akşener ve Çağrı Heyeti disipline sevk

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında MHP Tüzüğünün Kesin Çıkarma Gerektiren Haller başlıklı 78. Maddesinin 4. Fıkrasının c-e-g-h-i bendleri ve parti tüzüğünün 81. Maddesinin kapsamı ve gereğince kesin çıkarma cezasını gerektiren hallerin varlığı karşısında parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle MHP Merkez Disiplin Kuruluna tedbirli olarak sevklerine karar verildiğini bildirdi.

 

İlgili Haber Akşenerin bayramlaşma programın bastılar

 

KESİN ÇIKARMA TALEP EDİLDİ

MHP Genel Merkezi Basın Biriminden yapılan açıklamada, Parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünün 11. Maddesinin ihlali sebebiyle, her biri için ayrı ayrı tatbik olunmak üzere aynı sevk maddeleri ile Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünün Kesin Çıkarma Gerektiren Haller başlıklı 78. Maddesinin 4. Fıkrasının c-e-g-h-i bendleri ve parti tüzüğünün 81. Maddesinin kapsamı ve gereğince kesin çıkarma cezasını gerektiren hallerin varlığı karşısında parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kuruluna tedbirli olarak sevklerine karar verilmiştir denildi.

11. MADDE NE DİYOR?

Parti Tüzüğünün Parti Üyelerinin Görev ve Sorumlulukları başlığı altında yer alan  Madde 11 şöyle: 

MADDE 11-

Parti üyeleri;

a. Parti içinde karşılıklı sevgi, saygı ve ahlk kurallarına uygun olarak partinin dayandığı fikir ve idealleri paylaşmayı, parti tüzük ve programındaki ilke ve esaslara göre birlik ve beraberlik içinde çalışmayı,

b. Partinin yetkili kurullarınca alınacak kararlara uymayı, verilecek görevleri kabul etmeyi, parti faaliyetlerinde kademe esasına ve disiplin hükümlerine riayet etmeyi,

c. Partinin amacını, ilkelerini, politikalarını ve görüşlerini benimsemeyi ve yaymayı,

d. Seçimlerde parti adaylarına oy vermeyi ve onların kazanması için güçleri nispetinde çalışmayı,

e. Parti içinde ve dışında partinin amaç, ilke ve politikalarına aykırı fiiller ile huzuru, birlik ve beraberliği zedeleyecek ifade, tavır ve davranışlardan kaçınmayı, beyan ve açıkça kabul etmiş sayılırlar.

AKŞENER: YANGINDAN MAL KAÇIRMAK 

Meral Akşener, ihraç talebine twitterdan yanıt verdi. Akşener, disipline sevk edilmesini sosyal medya hesabından paylaştığı, Güzel bir atalar sözümüz var: Yangından mal kaçırmak Tedbirli ihraç istemiyle disipline sevk edildiğimi öğrenince, hatırıma geldi mesajıyla tepki gösterdi.

 

İlgili Haber Akşenerden Gökçek hakkında suç duyurusu





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024