Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2536 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Mart 2018 - 10:42

MHP MYK sı Bugün Toplanıyor

Büyüt
Küçült
MHP MYK sı Bugün
MHP’de 18 Mart’ta ger çekleştirilen 12. Olağan Büyük Kongre’de yenilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bugün ilk toplantısını gerçekleştiriyor. Bu toplantıda Başkanlık Divanı’nın yarıdan fazlasının değişeceği aktarıldı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Başkanlık Divanı ın yarıdan fazlası değişecek. Divanda zaten iki koltuk boş bulunuyor. MYK seçiminde de dört genel başkan yardımcısı listede yer almayınca boşalan koltuk sayısı altıya yükseldi. Kulislerde 15 kişilik Başkanlık Divanı da Bahçeli in birkaç ismi de değiştireceği veya görevlendirmede kaydırma yaparak değişime gideceği konuşuluyor.

Milliyet en Önder Yılmazın haberine göre Bahçeli in Cumhurbaşkanlığı seçimi, milletvekili genel seçimi ve yerel seçim gibi önümüzdeki dönemin üç önemli siyasi olayını hangi isimleri yanına alarak aşacağı merak konusu. MHPyi 2019 ve sonrasına taşıyacak olan Bahçeli liderliğindeki Başkanlık Divanı da İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, İstanbul Milletvekili Faruk Aksu, Aydın Milletvekili Deniz Depboylu un görev almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Anayasa değişikliği ve ittifak müzakerelerinde rol alan ve hukukçu kimliği ile öne çıkan Parsakın, Oktay Öztürk en boşalan Seçim İşleri den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı a, yabancı dil hakimiyeti, İngiltere ve ABDdeki akademik, siyasi faaliyetleriyle öne çıkan Prof. Dr. Aydının Mehmet Günaldan boşalan Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı a getirilebileceği dile getiriliyor. Sağlık alanında özellikle psikolojik danışmanlıkta adından söz ettiren Depboylu un ise Kadın ve Aileden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirelin durumuna göre bu koltuğa oturabileceği veya Eğitim İşleri den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olabileceği ifade ediliyor.

KRİTİK GÖREV

Bahçeli in 57. Hükümet dönemindeki Başbakan Yardımcılığı döneminden beri yanından ayırmadığı, ittifak görüşmelerinde MHP heyeti başkanlığı görevini verdiği Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı ın ise Genel Başkan Yardımcılığı a kaydırılması neredeyse kesinlik kazandı.

Bahçeli in 2019daki kritik süreçte partinin omurgası olan teşkilatı kime emanet edeceği de merak konusu. Teşkilat İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetinin MYK dışında kalmasıyla bu önemli koltuğun, partide ağırlığı olan ve parti yapısını iyi tanıyan bir isme emanet edileceği vurgulanıyor. Bu bağlamda Bahçeli in sağ kolu konumundaki Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ilk akla gelen isim. Yalçının bu görevi daha önce de yapmış olması bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Bahçeli in Başkanlık Divanı için tercih edeceği isimler arasında Yaşar Yıldırımın da olabileceği belirtiliyor. Başarılı geçen Kızılcıhamam Belediye Başkanlığı ardından Ankara İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Yıldırım, MHP içindeki muhalif hareketler yaşanırken hep Bahçeli in yanında durmuştu.

Bahçeli in daha önce Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Zühal Topçuya yeniden şans verebileceği kaydedilirken, parti içinde bu ihtimalin çok güçlü olmadığı konuşuluyor.

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu un ise Genel Sekreter Yardımcılığı a getirilebileceği öne sürülüyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024