Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3189 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Ağustos 2016 - 15:11

MHP den 8 Maddelik Eylem Planı

Büyüt
Küçült
MHP den 8 Maddelik Eylem
MHP lideri Devlet Bahçeli, terörle mücadele kapsamında 8 maddelik eylem planı açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadele konusunda 8 maddelik eylem planını açıkladı. Bahçeli, MHP, Türk milleti için vardır. Bu devlet bizimdir, bu millet biziz. Görüşlerimiz ayrı da olsa desteğimiz sürecektir. Sıkılı yumrukları açalım, geleceği birlikte inşa edelim. Düşman kararlıdır. Dağılmamızı, tarihin gerisine düşmemizi bekleyen mihraklar çok sayıdadır. Hangi yanlış politika varsa dönmek elzemdir. Gönül kazanalım, kalpleri fethedelim dedi.

Bahçeli gündemdeki konuları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenliyor. MHP lideri Bahçeli in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Coğrafyamızı değiştiremeyiz. Üzerinde yaşadığımız coğrafya kaderimizdir. Kaldı ki bunu aklımızdan geçiremeyiz. Bir millet karşısına çıkan bunalım karşısında, haklarını kenara atsaydı, dünyada tarih diye bir şey olamazdı.

Üstünlüğün maddi ve manevi kuvvetlerin bileşkesi olduğunu dikkate alırsak, bunu hak eden Türk milleti olmuştur. Milletimiz haysiyetli ve şerefli yaşamayı tercih etmiştir. İstiklalinden yoksun bir milletin uşaklıktan başka bir tercihi olmadığını saat gibi işleyen hafızasında tutmuştur. Milli varlığımız maziden doğup, istikbalin bilinmez köşelerine ışık tutan meşale haline gelmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti işte bu meşale ile önünü aydınlatmaktadır. 29 Ekim 1923, geçmişten kopuş olmayıp, Türk-İslam menfuresinin yeni bir mimarisidir. 93 yıllık cumhuriyetimiz Ya istiklal, ya ölümden yola çıkarak, muhteşem bir eserdir. 30 Ağustos Zafer Bayramı her şeyi özetlemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti milli egemenlik ve meşruiyete dayanan, milliyetçilik ve kardeşlik hukukuyla bahtı bağlanan bir çınardır. Bu çıkarı kesmek hiçbir haine nasip olmayacaktır.

Asırlardır üzerimizde oyun oynanmaktadır ve bundan korkacak halimiz yoktur. Milli varlığımız çevreleri asırlardır rahatsız etmektedir. Yurdumuzu taksim hesapları hiç ara vermeden günümüze kadar gelmiştir. Savaş meydanlarındaki cesaretimiz karşısında baş eğenler vazgeçmemişler, bu sefer de terörizmi devreye sokmuşlardır. Dünde yaşananların devamı niteliğindedir.

20 Temmuz 2015 en bu yana kanımız dökülmektedir. Bu önü arkası çalışılmış, küresel bir saldırının acımasız komplosudur. Saldırganlık yoğun, sürekli, sistematik ve acımasızdır. Türkiye bir risk dalgasıyla pençeleşmektedir. Suriyedeki vahşi boğuşma Türkiyeye yansımakta, etnik ve mezhep kutuplaşması vatanımızda yankılanmaktadır.

ABD destekli, YPD in Menbiçe girmesi, Esatın PYDyi bombalaması, Türkiye in Rusya ve İranla yakınlaşması bölgeyi hareketlendirmiştir. Türkiye, Fırat Kalkanı adı altında askeri operasyon başlatmıştır. ÖSO aktif rol almıştır. Bordo bereliler ve tanklar Suriye tarafına geçmiştir. Bölge ateş altına alınmıştır. Savaş uçakları hava operasyonuna katılmıştır. Meskur askeri müdahale yerindedir, haklıdır.

Cerablusu IŞİDden arındırırken, boşalan alan YPG in yerleşmesine hiçbir şart altında müsaade edilmemelidir. Sözde terör kantonları arasındaki bağlantıya müsaade edilmemelidir.

ABD Dışişleri Bakanı, PYD in Fıratın doğusuna geçmeye başladığını söylemiştir. Bu terör örgütü Fıratın doğusunda kalsa, batısında kalsa ne olacak. Terör örgütü, terör örgütüdür. ABD, PYD ve PKKyı açık bir şekilde arkalamakta, kullanmaktadır. Bu katillerin ilave yardımlarıyla Ortadoğu un haritasını tekrar çizmeyi amaçlamaktadır.

FETÖ konusunda ikircikli bir tavır takınan ABD in PKK ve PYDye bakışı da hastalıklıdır. IŞİDin elinde bulunan Mare hattının PKK-YPGye geçmesi için sinsi bir hazırlık söz konusudur. Suriye in kuzeyinde terör koridoruna sıcak bakmamız milli aklın inkarıdır. Menbiçin de kontrolü de sağlanmalıdır.

27 Ağustos günü PYD terör örgütü TSKya ait 2 tanka roketle saldırmıştır. Cerablus IŞİDden temizlenirken, PYD devreye girmiştir.

Türkiye in IŞİDle doğrudan mücadelesi, bu vahşi örgütün eylemlerini daha da çıldırtacaktır. Tüm terör örgütleri Türkiyeye saldırı düzenlemektedir. Devletin teyakkuzda bulunması, her türlü tedbiri vatan sathında alması gereklidir. MHP, hükümetin ardında sağlam şekilde duracaktır. Terörizmi akıttığı kanda boğmak, bu alçakları bataklıklarına gömmek bizim namus borcumuzdur.

Suriye in toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde terörle mücadele edilmelidir, vakit terörü bitirme vaktidir. Biz sonuna kadar yanınızdayız, sonuna kadar arkanızdayız.
Dileğimiz Cerablus operasyonunun terörizmin belini kırma konusunda dönüm noktası olmasıdır. IŞİDin miadı yakında dolacaktır. İnsanlığın yüz karası bu terör örgütü Rakkadan da çıkarılacaktır. Kürdistanın kurulma şansı minimum seviyededir. 15 Temmuz FETÖ saldırısını kolektif terör eylemi olarak görmek abartı görülmemelidir. Gerçekleşmiş olsaydı batıda FETÖ, doğuda PKK ve IŞİD Türkiyeyi ele geçirecekti. PKK-PYD-IŞİD-FETÖ küresel vahşet politikalarını hayata geçirmenin kirli maşalarıdır. Anadolu un istilası yeniden masadadır. Türkiye in yeniden dağılıp parçalanması dayatılmaktadır.

Üst akla, milli akılla cevap verme zamanı çoktan gelmiştir. Düşman kampına kardeşlik ruhuyla cevap veremezsek sonuçları ağır olacaktır.

Gaziantep e yaşanan vahşetin dumanı hala tütmektedir. Yaşı 12-14 olduğu söylenen çocuk canlı bomba, bomba düzeneğini patlatmıştır. Hain terör saldırısını hepimizi kahretmiş ve üzmüştür. Tablo dehşet vericidir. Bu tür canavarlığın eşi emsali görüşmemiştir. Gaziantep e canlı bombanın patladığı gece 3 bin muhalifin sınır ötesine geçtiği dillendirilmektedir. IŞİDin gazi şehrimizdeki uyuyan hücreleri hayata geçirdiği dillendirilmektedir.

Yaşadıklarımız kaostur. Bir terör örgütü mensupları devletin her kademesine sızmıştır. Buna akıl erdirmek mümkün değildir. 7 bin emniyet istihbaratçısının 6 bin 500ü FETÖ lehine faaliyet göstermiştir. Bu sözün bittiği noktadır.

FETÖ 79 milyon vatandaşı tutsak almak istemiştir. Türk milleti FETÖ ün başını ezinde, sırayı diğer terör örgütleri almıştır. Yaşanan ağır, ve insanlık dışı terör saldırılarının FETÖ ün bir devamı olduğu açıktır. FETÖ başarısız olunca cinayet vardiyasına diğer örgütler çıkarılmıştır. Bunu idrak etmek lazım.
Şu anda siyasi ve ideolojik beklenti ikinci plandadır. Siyasi çekişme ve kutuplaşmalarla geçireceğimiz vakit yoktur. Yenikapı iradesi süreklilik kazanmalıdır. Türkiye in derhal milli huzur ve barış ortamını temin etmesi şarttır.

FETÖyle mücadele edilirken, suçsuz insanların hayatlarını zindana çevirmek yanlıştır. Onarım ve toparlanma sürecine herkes ortak olmaldır. Vatandaşlarımızdaki korkuyu ortadan kaldırmak gerekmektedir. İnsanlarımızın saygınlığıyla oynanmasına son verilmelidir. Devletteki tahribatı gidermek için AKP ortak akla riayet etmelidir. Yeni bölünmelere tahammülümüz yoktur.

Türkiye in toplumsal birliği sağlanmalı, ölü toprağı atılmaldır. 17. Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti in tarihten silinmesine asla izin verilmeyecektir. Milli kurtuluşumuzun iki yolu vardır. Ya bütün haklarımızı koruyarak, kurtuluşun sancağını mahşere kadar taşıyacağız, ya da çözülmeye, bölünmeye, manda ve himayeye göz yumacağız.

Türkiye terör örgütleriyle kumpasa düşürülemeyecektir. Bedeli ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyetini yaşatma görevimizi ihmal etmeyeceğız. Ülkemiz adeta sırat köprüsünden geçmektedir. Siyaset bir ve beraber olmazsa, Türkiye Suriye in yerine ikame edilecektir. Bozgun akşamlarını tarih kitaplarında okuyanlar, bir yenisine tanık olacaklardır.

15 Temmuz yeni bir Çanakkale ruhudur. Bu tarihi fırsatı kurban vermezsek hiçbir terör örgütü karşımızda duramayacaktır. MHP, Türk milleti için vardır. Bu devlet bizimdir, bu millet biziz. Görüşlerimiz ayrı da olsa desteğimiz sürecektir. Sıkılı yumrukları açalım, geleceği birlikte inşa edelim. Düşman kararlıdır. Dağılmamızı, tarihin gerisine düşmemizi bekleyen mihraklar çok sayıdadır. Hangi yanlış politika varsa dönmek elzemdir. Gönül kazanalım, kalpleri fethedelim.

Türkiye geleceğe umutla bakmalıdır. Gelecekte bugünden daha da güçlü olmalıdır. Bu sorumluluk hepimizin sırtındadır. Hukuk devletine bağlı kalarak, insan hak ve onurunun çiğnenmesine sessiz kalmayalım. TSK ın üzerinde titreyelim, itilip kakılmasına engel olalım. Terörle aynen kurtuluş yıllarında olduğu gibi 7den 70e mücadele edelim, kökünü kurutalım.

MHP, geçmişte terörle mücadele konusunda defalarca öneri getirmiştir. Türk devletine savaş açan tedbirlerimiz hükümet tarafından kulak arkası edilmiştir.

1-Terörle mücadele, teröristle mücadele değildir. 
2-Terörle mücadele, terörün ön aldığı süreçte gösterilen günlük tedbirler değildir. Terörle mücadele konsepti oluşturulmalıdır.
3-Konsepten çıkarılan terörle mücadele stratejisi ortaya konulmalıdır. 
4-Bu stratejinin başta hükümet olmak üzere, ülkemizdeki bütün unsurlara görev yükleyen terörle mücadele siyaseti oluşturulmalıdır. 
5-Toplumsal ittifakın oluşması gerekmektedir. Terörle mücadelede kitle kazanma programı devreye sokulmalıdır.
6-Sorunun içten ve dıştan alabileceği bütün desteklerin kesilmesini sağlayacak eylem planı hazırlanmaldır.
7-Terörle mücadele mutlak tedbirlerle önlenemeyecektir. Güvenlik güçlerini yeniden eğitecek eğitim ve icra programı uygulanmalıdır. 
8-Tutarlı terörle mücadele tanıtım çalışmasına ihtiyaç vardır.

MHP in teklifi şimdilik bunlardır.

SORU-CEVAP

ADLİ YIL AÇILIŞI: 1 Eylüldeki yargı açılışına katılacağımı ifade ediyorum. Türkiyede birçok kurumun birbirleriyle beraber hareket etmesini kazandırabilecek bir değerlendirmeyi önce hayra yorup sonra vazgeçmenin anlamı yoktur. Başta Barolar Birliği, sonra da anamuhalefet partisi Türkiye in gündemini konuşmak için Beştepeye gidip de, başka bir konu için salona gitmek istemiyor anlamak mümkün değil.

KASET KOMPLOSU: Uzun zamandır bu yana, basında farklı farklı şekilde yorumlanan olayı tekrarlamış oldunuz. 2009 yılının haziran ayında Gazi Üniversitesi in rektörü her yıl olduğu gibi ziyrete gelmek istemişler, Elmalıdaki ikametgahına gitmeyi düşünmüşler. Böyle bir davet üzerine kendilerine randevu vermişiz. Sayın Rektör gelişi sırasında bir zatla gelmiştir. Tıp fakültesi mensubu olarak takdim etmiştir. Bir davetiyeyi bu vesile ile takdim etmişlerdir. Sayın Şerif Ali Tekalan adının olduğunu öğrendiğim üyesi bazı görüşlerini ifade etmiştir. Ben kendilerini sonuna kadar dinledim. Bazı faaliyetleriniz olumlu karşılanmıştır. Ama bazı faaliyetleriniz de bunları silip atmıştır. Toplumumuzun bütün değerlerini tahrip ederseniz bir gün ülkücü hareketle karşı karşıyaya kalmanız mukadderdir dedim. Bundan 1,5-2 ay sonra MHPde bir fitne yaygınlaşmıştır. Bazı kişiler haraç olarak kullanılmıştır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024