Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2365 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Mart 2015 - 06:43

Meclisten APye 1915 çıkarması

Büyüt
Küçült
Meclisten APye 1915
Politika Haberleri › Meclisten APye 1915 çıkarması haberi

AK Partili Demirkıran, Sertçelik, MHPli Halaçoğlu ve CHPli Loğoğlu 24 Nisan öncesi Avrupa Parlamentosunda 1915te yaşananları anlattı.

Nevin Bilgin

Avrupa Parlamentosunda 24 Nisanda gündeme gelmesi beklenen Ermeni Soykırım Tasarısı görüşmeleri öncesinde milletvekilleri Brüksele giderek lobi faaliyeti yaptı ve Avrupalı Parlamenterlerle görüştü. AK Partili Afif Demirkıran, Seyit Sertçelik,  MHPli Yusuf Halaçoğlu ve CHPli Faruk Loğoğlunun da yer aldığı heyet, aralarında Hristiyan demokratik, Yeşiller Partisinin de yer aldığı isimlerle bir araya gelerek Divan-ı Harp belgeleri, o dönem haritalarının yer aldığı Osmanlı arşiv belgelerini sundu. 

O yıllarda 535 bin Türk öldürüldü

Halaçoğlu, tehcirin 1915 tehcirinin Birinci Dünya Savaşı şartlarında gerçekleştiğini, Ermenilerin, Türklerin kin ve nefret duygularıyla yerlerinden edilmediğini parlamenterlere, Türkler 4 cephede savaşırken 23 yerde çıkan Ermeni isyanlarını gösteren harita ve Divan-ı Harp arşivlerinden belgeleriyle anlattı. BMnin 1922 Kasımına ait bir belgesinde 1 milyon 200 Ermeninin hayatta olduğu, bunların 281 binin İstanbulda olduğunu hatırlatan Halaçoğlu, dönemin Osmanlı yönetiminin tehcir sırasında Ermenilere zarar verenleri cezalandırdığını tehcir yıllarında bir çok Ermeninin salgın hastalıklar, açlık ve Kürt aşiretlerinin saldırılarına maruz kalarak öldüğünü belgeleriyle anlattı. Halaçoğlu ayrıca Ermeni çetelerinin 535 bin Türkü öldürdüğü ve bu konuda toplu mezarlar bulunduğunu da anlattı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024