Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3668 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Ocak 2015 - 12:03

Kürtçe okulda Kürtçe karne

Büyüt
Küçült
Kürtçe okulda Kürtçe

Bağlar ilçesinde 15 Eylül 2014 tarihinde olaylı bir şekilde açılışı gerçekleştirilen Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi, birinci sınıf ve anasınıfı öğrencilerine ilk dönem karnesini bugün verdi.

Biri ana sınıfı olmak üzere 6 derslikten oluşan okulda düzenlenen karne dağıtım törenine, DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve ilçe belediye başkanları ile DTK başkanlık divanı üyeleri katıldı.

KÜRTLER 90 YILDAN BERİ BU GÜNÜ BEKLEDİ

Kürtçe şarkıların çalındığı okul önünde ilk kez karne alacak olan öğrenciler de el ele tutuşarak, müzik eşliğinde kısa süreli oyun oynadı.

Öğrenci velilerinin de katıldığı törende Kürtçe konuşan HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Kürtlerin 90 yıldan beri bu günü beklediğini, 30 yıl süren mücadelenin tam da bunun için verildiğini belirterek, Çocuklarımızın karnesi, bize halkımıza hayırlı olsun. 90 yıldan beri Kürtler bu günü bekliyordu. 30 yıl süren mücadele, kendi diliyle eğitim, yaşamın devamı için verildi. Bu kirli savaşta çok sayıda çocuk öldü. Gaz bombaları attılar, çocukları bu bahçeden çıkardılar. Bu şekilde baskı halen devam ediyor. Kürt dilinden bahsettiğimiz zaman, yüreğimizde acı hissediyoruz. O şehitlerin sayesinde, inanç ve Kürt halkının desteği, Kürt analarının desteğiyle bugünü de gözlerimizle gördük. Konuşmam çocukların çok hoşuna gitti sanırım, bugün çok mutluyum. Sadece burada değil, Cizre, Yüksekova ve diğer yerlerde de açmak lazım bu okulları. Ailleler de çocuklarının geleceği nasıl olacak diye endişeliydi. Ama artık onlar da bu endişelerinin yersiz olduğun gördü. Çocuklarımıza 4ncü sınıfa kadar Kürtçe eğitim verilecek. 4üncü sınıftan itibaren de Türkçe eğitim verilmeye başlanacak dedi.

Daha sonra DBP İl Başkan Yardımcısı Hafize İpek, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalardan sonra 110 öğrenciye kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, bordo ve eflatun renkleriyle çerçevelenmiş karneleriyle birlikte çeşitli hediyeleri törenle verildi.

HDPli Irmak, Başkan Kışanak ve beraberindekiler, öğrenci ve velileriyle birlikte sınıfları gezdi. Sınftaki öğrencilere de karnelerini dağıtan protokol üyeleri, küçük öğrencilerle sohbet etti. Öğrenciler daha sonra toplu olarak okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024