Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2224 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Haziran 2015 - 15:51

Kürkçünün Yunanistan teklifine hükümetten şok yanıt!

Büyüt
Küçült
Kürkçünün Yunanistan teklifine hükümetten şok

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, dün yaptığı konuşmada, Yunanistanın 1,6 milyar Euroluk borcunu Türkiyenin üstlenmesini ya da sıfır faizli borç vermesini teklif etmişti. Ak Parti Grup toplantısı için Meclise geldiği sırada  gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci, Böyle bir resmi teklif gelirse, değerlendiririz dedi.

BUGÜN SON GÜN

Yunanistanın Uluslararası Para Fonuna (IMF) 1.6 milyar euroluk borcunu ödemesi bugün son gün. Atina, temerrüte düşerse, belki de euro bölgesinden çıkmasına neden olacak olaylar dizisini başlatmış olacak.

İlgili Haber Kürkçü: Yunanistanın borcunu Türkiye üstlensin


ÇİPRAS İSTİFA EDEBİLİR

Konuya yakın kaynaklar, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junckerin bugün IMFye olan borçlarında temerrüte düşmeden önce Yunanistana yeni bir son dakika teklifi yaptığını belirtiyor. Başbakan Çipras ise pazar günkü referandumda evet çıkarsa istifa edeceğini açıkladı.

ANLAŞMAK HERKESİN YARARINA OLUR

Eski Uluslararası Para Fonu (IMF) danışmanı, Oxford Üniversitesi Küresel Ekonomi Yönetimi Profesörü Ngarie Woods ise İngiliz yayın kuruluşu BBCye yaptığı açıklamada Yunan halkının Avrupa Birliğinde kalmaktan yana oy kullanacağı tahmininde bulundu.

Woods, Syrizanın tahminlerinin aksine son günlerde piyasalarda yaşanan panik havasının ardından, Yunan seçmenin daha güçlü şekilde Euro Birliğinden kalmaktan yana oy kullanacağını belirtti ve  Euro Birliğinde kalmak maliyetli olsa da Yunan halkı birlik içerisinde kalmak isteyecektir. IMF,  Yunanistanın borcunun azaltılması gerektiğini başından beri söylüyor. Fakat Avrupa Birliği buna sıcak bakmıyor. Zaten IMF ve Avrupa arasındaki anlaşmazlığın temelinde de bu var değerlendirmesinde bulundu.
    
Woods, reditörler ve Yunanistan arasında olası bir anlaşma sağlanmasının herkesin yararına olacağını da  vurguladı.

EN AZ YÜZDE 40IN GİTMESİ LAZIM

Kreditörlerin Yunanistana sunduğu şartların kabul edilebilmesi için halkın en az yüzde 40ının sandığa gitmesi gerekecek. Buna rağmen referandumu destekleyen üç siyasi partinin (Syriza, Bağımsız Yunanlar ve Altın Şafak) en son yapılan genel seçimlerdeki toplam oy oranı yaklaşık yüzde 47 seviyesindeydi.

TOPLAM BORÇ 323 MİLYAR EURO

Yunanistanın yüzde 60ı Euro Bölgesine, yüzde 15i devlet tahvillerine, yüzde 10u IMFye, yüzde 8i Yunan bankaları ve yabancı bankalar başta olmak üzere diğer kreditörlere, yüzde 6sı da Avrupa Merkez Bankasına olmak üzere toplamda yaklaşık 323 milyar avro borcu bulunuyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024