Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3081 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Aralık 2018 - 19:23

Konsensus tan Muharrem İnce Özelli Anket Sonucu

Büyüt
Küçült
Konsensus tan Muharrem İnce Özelli Anket
Yerel seçimlere 4 aydan kısa bir süre kaldı. 31 Mart 2019daki yerel yöneticilerin belirleneceği seçimlerde, 24 Hazirana Cumhur İttifakı ı kurarak giren AK Parti ve MHP in tekrar birlikte hareket edeceği kesinleşirken, muhalefette görüşmeler sürüyor ancak bir netlik söz konusu değil.

RS FMde yayınlanan Yavuz Oğhandan Bidebunudinle programına konuk olan Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı, 31 Mart 2019daki yerel seçimlerde, İstanbulda nasıl bir tabloyla karşılaşılacağına ilişkin yaptığı çalışmayı ve tahminlerini aktardı.

  AK PARTİ YÜZDE 53, CHP YÜZDE 47

 

Bu pazar, Sadece AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi aday gösterse kime oy verirsiniz? diye sorduk. AK Partiye oy vereceğini söyleyenler yüzde 53, CHPye oy vereceğini söyleyenler yüzde 47 diyerek sözlerine başlayan Sarı, Ama şunu da unutmamak lazım: AK Parti in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, CHPye göre çok daha belirgin. CHPde hala kesin bir karar verilebilmiş değil. Bu sonucu değiştirir dedi.   HDP VE İYİ PARTİNİN SEÇİME GİRMEMESİ CHP ALEYHİNE BİR SONUÇ DOĞURUYOR   HDP in ve İYİ Parti in seçime girmemesi, CHP in aleyhine bir sonuç doğurduğunu savunan Sarı, HDP seçmeninin bir kısmıyla, İYİ Parti seçmeninin bir kısmı, CHPyle ittifak yapıldığında AK Partiye oy veriyor dedi.   Bu pazar, Sadece AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi aday gösterse kime oy verirsiniz? diye sorduk. AK Partiye oy vereceğini söyleyenler yüzde 53, CHPye oy vereceğini söyleyenler yüzde 47 diyerek sözlerine başlayan Sarı, Ama şunu da unutmamak lazım: AK Parti in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, CHPye göre çok daha belirgin. CHPde hala kesin bir karar verilebilmiş değil. Bu sonucu değiştirir dedi.    MUHARREM İNCE ADAY OLURSA…   Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırımın AK Parti in İstanbul adayı olması halinde partisinin oylarını 1 puan artırdığına değinen Sarı, CHPde ise, Muharrem İnce oyları 5-6 puan artıyor. CHP in oyları, Muharrem İnce aday olduğunda, yüzde 42 civarına çıkıyor fakat yine de Binali Yıldırımın oylarına şimdilik yetişemiyor dedi.   CHPde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için ismi geçen Gürsel Tekin ve Ekrem İmamoğlu un aday gösterilmeleri halinde ortaya çıkacak tabloyu da değerlendiren Sarı, CHP adayları içinde, Ekrem İmamoğlu ve Gürsel Tekin faktörleri de var. Çok fazla tanınmadıkları için, partisinin oyuna yakın oylara tekabül ediyorlar. Ama tanıyanlar tarafından, İmamoğlu un da Tekinin de  beğenilme oranları çok yüksek. Ama tanınma oranları düşük. dedi. Sarı sözlerini noktalarken, halen Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yapan Ekrem İmamoğlu un MHP seçmeninden de oy alabileceğini ifade etti.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024