Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3038 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Şubat 2015 - 00:03

Kırmızı fularlı kızın annesi HDPden aday adayı

Büyüt
Küçült
Kırmızı fularlı kızın annesi HDPden aday

Antalyadaki Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 4 ay 20 gün cezaevinde kalan ve kırmızı fularıyla sosyalizm propagandası yapmakla suçlanan Ayşe Deniz Karacagilin babasından boşanan annesi Nuray Erçağan, 7 Haziran seçimleri için milletvekili aday adayı oldu. Kırmızı Fularlı Kız olarak tanınan ve iki ayrı Gezi davasında hakkında toplam 103 hapis cezası istemiyle yargılanan Ayşe Deniz Karacagilin annesi Nuray Erçağan, Halkların Demokratik Partisi Antalya İl Başkanlığına, Antalyadan milletvekilliği için aday adaylık başvurusunu yaptı. Erçağan başvurusunu HDP Antalya İl Başkanlığında eşbaşkanlar Zarife Atik ve Ahmet Kayaya sundu.

BİR KADIN BİR ANNE OLARAK

Bir kadın ve anne olarak TBMMde olmak istediğini söyleyen Nuray Erçağan, Bu ülkenin umuda ve güvene ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Böylesine karanlık günlerde aydınlık yüzlerin meclisi hedeflemesi, cesareti gerekiyor. Özellikle kadınlarımızın bir adım daha önde olması gerekiyor. Eğer meclisi hedefliyorsam, töre cinayetinde öldürülen Güldünya olmak, tekrar yaşatmak ve töre cinayetleri olmasın istiyorum. Özgecanın elleri olmak ve onları meclise taşımak istiyorum. Kadınlarımızın sesi, tecavüz ve tacize uğradığında sadece çığlık atmayalım orada da çığlığımızı seslendirelim. Anne ve kadın olarak her türlü şiddete karşı mecliste olmalıyız diye konuştu.

SAHİLLERİN RANTA PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNİ İSTEMİYORUM

Antalya için kesilen sedir ağacı, taş ocaklarının dinamitle patlattığı köylerin kirlenen sularının temiz suları olmak istediğini de belirten Erçağan, şöyle konuştu: Ahmetler Kanyonunun kurtulmasını, turizm denilen ranta dayalı turizmin değil gerçek turizmin yapılmasını istiyorum. Konyaaltı sahillerinin tamamının halka kapatılıp rant uğruna peşkeş çekilmesini istemiyorum. Phaselisin otele kurban edilmemesini istiyorum. Her türlü su ve ekoloji mücadelesinin meclise taşınmasını istiyorum. Otobüste ayakta gidenlerin sesi de olmalı mecliste.

Geçen yılın Mayıs ayında bir mektup bırakarak PKKya katılan kızı Ayşe Deniz Karacagilden ise haber alamadığını belirten Erçağan, Umarım sağlığı iyidir. Sesimi de duyar. Bütün Kürt ve Türk gençlerinin umudu, annesi olmak isterim. Haksızlığın karşısında olmaya sadece söz veriyorum dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024