Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2981 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Ağustos 2018 - 10:04

Kılıçdaroğlu dan elinizi çabuk tutun talimatı

Büyüt
Küçült
Kılıçdaroğlu
dan elinizi çabuk tutun
CHP’de, muhaliflerin imzalarını genel merkeze teslim etmesinin ardından ayrıntılı inceleme başladı. Kılıçdaroğlu un ise sayım işleminin hızlandırılması talimatını verdiği belirtildi.

CHPde değişim isteyen muhaliflerin olağanüstü kurultay için toplanan imzaları teslim etmesinin ardından genel merkezin imzaları incelemek için bir aylık süresi bulunuyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu un sayımın hızla bitirilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

TARTIŞMA YAŞANDI

Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, dosyadaki evrakı incelemeden belge vermek istemedi. Sonunda muhalifler dosyanın incelenmesini kabul ederken Erkek, dilekçeye, “Dosyanın incelenmek üzere alındığına ilişkin” şerh koydu. 4 Dosyada yapılan ilk inceleme, yazı işleri bölümünde gece saatlerine kadar sürdü. Akşam geç saatlerde muhaliflerden Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile eski milletvekilleri Emre Köprülü ve Necati Yılmaz bir kez daha CHP Genel Merkezi e geldi. Genel başkan yardımcıları Bülent Tezcan ve Muharrem Erkekin de bulunduğu ve belgelerin tasnifinin yapıldığı yazı işleri odasında iki taraf arasında sesler yükseldi. Tartışmanın fotokopi olan belgelerin kabul edilmesi talebi üzerine yaşandığı öğrenildi.

CHP in Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, dünkü yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“Olağanüstü kurultay talep edenler adına, genel merkezimize başvuranların açıklamalarının aksine hiçbir biçimde 630 imza teslim edilmemiştir. Teslim edilen toplam belge sayısı 618dir. Bu belgelerin dört tanesi ilgilisinin dışında, suret tasdiki yaptırılmış fotokopidir. Dört tane belge mükerrer olup, dört kişinin farklı noterlerden iki kere verdiği imzalara ilişkindir. Beş belgedeki imza ise kurultay delegesi olmayan kişilere aittir. Sonuç olarak genel merkezimize sunulan noter onaylı belge sayısı 605 ir. Bu 605 beyan üzerinde de kurultay delege listemizle karşılaştırmalı inceleme devam etmektedir. Toplam kurultay delegesi 1242 olup, salt çoğunluk 622dir. Mevcut haliyle teslim edilen noter onaylı belge sayısı yeterli değildir. Yasal süresi içerisinde gerçekleşen imza geri çekme beyanları, 605 sayısından düşülmemiştir. Bunlar da düşüldükten sonra toplam imzanın yeterli sayının çok daha altında olduğu aşikârdır.”

SON TARİH 6 AĞUSTOS

Olağanüstü kurultay talebine ilişkin noterden imza verip göndermeyen delegelerin yanı sıra imzasını çektiğine ilişkin notere başvuru yapıp beyannamesini genel merkeze göndermeyen delegelerin de olduğu öğrenildi. Parti yönetimi, daha önce var olduğu açıklanan imzasını cebinde taşıyan delegelerden gelebilecek belgeler için 6 Ağustos saat 17.30a kadar bekleyecek.

RENKLİ FOTOKOPİ İNCELEMESİ

CHP Genel Merkezi, muhaliflerce önceki gün teslim edilen beyannameleri tek tek inceleyecek. İnceleme yapılırken imzası bulunan kişilerin gerçek delege ve evrakın da gerçek olup olmadığına bakılacak. Özellikle belgenin renkli fotokopi olma ihtimali üzerinde durulacak. İmzasını geri çeken delegelerin noter beyannamesi de aynı şekilde incelenecek. Parti yönetiminin ıslak imzalı belgeler olmadan, ilgilisinin dışında suret tasdiki yapan noterler hakkında yasal işlem başlatacağı öğrenildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024