Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1801 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Haziran 2015 - 15:51

Kılıçdaroğlu CHPnin 14 ilkesini sıraladı

Büyüt
Küçült
Kılıçdaroğlu CHPnin 14 ilkesini

Kılıçdaroğlunun konuşmasından satır başları:

Hükümet sözcüsü, Başbakan Davutoğlu artık torba yasa gelmeyecek dedi demişti. Hemen ardından torba yasalar geldi. Demek ki vesayet altında.

Yasama organını yürütme karşısındaki zaaftan kurtarmak gerekiyor.

Bilgisi, birikimi ve demokrasiye inancıyla kimsenin tereddüt etmeyeceği bir ismi TBMM Başkanlığına aday gösterdik. Umuyoruz ve diliyoruz, bütün gariplikler ve haksızlıkları TBMMnin itibarına gölge düşüren uygulamaları Deniz Baykal döneminde yaşamayız.

Yeni yasama yılında hükümetin oluşmasında ciddi sorunlar olduğunu bilincindeyiz.

SURİYE KONUSUNDA EN BAŞINDAN BERİ YANLIŞ YAPIYORSUNUZ DEDİK


Suriye konusunda en başından beri yanlış yapıyorsunuz dedik. Bize Baasçı dediler. Şimdi iktidarda olanlar dahi hatalarını kabul eder noktaya geldi.

2 milyon Suriyeli var deniyor. Belki 3 belki de 5 milyon var. Kimse ne yaptıklarını bilmiyor. 2 milyon Suriyeli nasıl yaşayacak. Nasıl yaşayacak bu insanlar, neyse geçinecekler. Yeraltı dünyasının en önemli aktörleri olursa hiç şaşmayın.

DAVUTOĞLUNA SESLENİYORUM: SENİN ADINA KİMSE KONUŞMAMALI


Sayın Davutoğluna yine seslenmek isterim; Senin adına başkaları konuşmamalı, Suriye adına önce sen konuşmalısın. Sen konuşmalısın ki senin Başbakan olduğunu anlayalım Senin sesini kısıyorlar

AKAN KAN YETMEDİ Mİ? SURİYEYE NEDEN GİRECEĞİZ?

Akan kan yetmedi mi? Şimdi sıra Mehmetçikin kanına mı geldi? Sizin yanlış politikalarınız nedeniyle terör örgütleri bizim komşumuz oldu. Seni zamanında uyardım. Devlet akılla ve ilgiyle yönetilir. Kin ve öfkeyle yönetilmez.

Dış politika milli olmak zorundadır. İktidar ve muhalefetin dış politikada tek ses çıkarması lazım, ama geçtiğimiz 13 yıl bunu bozdu. Siz dış politikayı iç politikanın aleti haline getirdiniz. Bedeli ödeyen ise bu ülkenin sıradan insanı. Yeni bir yol haritası çizmeliyiz.

13 YILIN FATURASI ÇOK AĞIR OLDU


Hiçbir parti tek başına iktidar olamadı. Bir koalisyon arayışı başladı. Geçen 13 yılın faturaları bize çok ağır oldu.

Koalisyon konusunda da seçim stratejimizin aynısını uygulayacağız:

1 - Doğrudan vatandaşın sorununa odaklanmak

2- Kısır siyasetten uzak durmak

3 - Hiçbir vatandaşı ötekileştirmemek

Aynı şeyi bize geldiklerinde de söyleyeceğiz. Hiçbir siyasi partiyi yok saymıyoruz.

Biz bu stratejiyi izlersek kurulacak koalisyonun da iç tutarlılığı olur. Biz kendi ilkelerimizi belirledik. Kurulacak koalisyonun demokrasiyi onarma hükümeti olacağını da herkesin bilmesini isterim.

14 temel ilkemiz var:

1 - Hukukun üstünlüğü: Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamalıyız. Yargının bağımsız ve tarafsız olmasını sağlamalıyız. Şu anlayışla kurulan bir HSYKyı kabul etmiyoruz.

2 - 12 Eylül darbe hukukundan Türkiyenin arındırılması: Yüzde 10 seçim barajı... Darbeciler getirdi bunu. Biz darbeye karşıyız diyenler bunun arkasında kapı gibi durdular. Darbe hukuku karşısında duran tek parti CHP oldu. YÖK kurumunun kalkması, lider sultasının kalkması lazım.

3 - Siyasi ahlak yasası: Siyasetin kirlilikten arınması lazım

4 - Refahın tabana yayılması: Asgari ücret 1500 lira olmazsa olmazımız. Taşeron sisteminin kaldırılması, herkese kadro verilmesi olmazsa olmazımız. Bunlar güçlü sosyal devletin temel taşlarıdır.

5 - Bu ülkenin cumhurbaşkanı anayasal sınırlar içine çekilmek zorundadır: Cumhurbaşkanı sabah akşam konuşmaz

6 - Örtülü ödenek olmaz

7 - Yeniden sıfırdan tutarlı bir dış politika. Barışı savunuyoruz. Sizin yalnızlığınız değerli bir yalnızlık falan değil. Siz kendi kendinize bir değer vermişsiniz. Değeri başka bir ülkenin size vermesi lazım. Dış politikada duvara dayandık. Mısırla, Libya ile bütün Ortadoğu ile ilişkilerimizi düzeltmek zorundayız. Bu Türkiye için değil Ortadoğu için de önemli. Merkez Türkiye Projesi bölgeye barış getirecektir. Projenin kaybedeni yoktur. Kazanan herkestir.

8 - Bu ülkenin gençliği siyasetçilerden çok çekti. Yanlış siyasi politikalar nedeniyle bedel ödedi. Hala gençleri potansiyel suçlu olarak görüyorlar. Her gencimiz başımızın tacıdır. Onlar bizim umudumuzdur. Onları potansiyel suçlu olarak gören siyasi anlayışı kabul etmiyoruz. Gençler nerede eğlenecek, enerjilerini nerede boşaltacak? Gençlerden korkan bir siyasi anlayış olur mu? Onların umutları vardır. Gençlerin en büyük özellikleri, kendilerini değil toplumu ve dünyayı düşünürler.

9 - Yasakçı bir devlet anlayışını kabul etmiyoruz. İnterneti niye yasaklıyorsun. Şunu bunu niye yasaklıyorsun? 12 Eylül ve 12 Mart yasaklarından Türkiye ne kazandı? Kimsenin yaşam tarzı dolayısıyla suçlanmadığı bir Türkiye istiyoruz. Son 13 yılda çıkan tüm yasakçı düzenlemelerin ortadan kalkmasını istiyoruz.

10 - Özgür medya istiyoruz. Tutuklu gazeteci istemiyoruz, gözaltına alınan gazeteci istemiyoruz. Gazeteci kalemini alıp özgürce yazmalı, siyasetçi de bundan ders almalı. Medya özgür değilse halk da özgür değildir. TRT benim vergilerimle iktidar borazanlığı yapıyor. Bunu istemiyoruz. İktidarda biz bile olsak TRTnin bizim borazanımız olmasını istemiyoruz. Etik değerleri yüksek bir medya istiyoruz. Hele hele havuz medyası ve onu besleyen havuz medyası...

11 - Vergi denetimi siyasal araç olarak kullanılmamalı. Bunu ben iş dünyasına söylüyorum. Sizin ne kadar zorda olduğunuzu gayet iyi biliyorum. Güçlü bir hükümet istediğinizi de biliyorum. Ama bizim ilkemiz, vergi denetiminin bir sopa gibi siyasal iktidarın elinde olmamasıdır. Çocuk bile doğduğu andan itibaren vergi ödüyor. Ben vergi veriyorsam bunu harcayan iktidar bunun hesabını vermeli. Benim ödediğim vergiyi nereye harcadın arkadaş.

12 - TBMMde Kesin Hesap Komisyonu kurulacak. Bütçeden nerelere para harcandığını bu komisyon tespit edecek. Başkanı da ana muhalefet olacak. Şeffaf yönetim istiyoruz

13- Özgürlükçü demokratik anayasa

14 - Hiçbir yolsuzluk dosyası asla kapatılmayacak. Yolsuzluk dosyaları kapatılıyorsa parlamento itibar kaybeder. Yolsuzlukları örten bir kurum olarak algılanır.

77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. CHP hep eleştiri getirir hiç çözüm önermez derdiniz. Şimdi 14 öneri sunuyorum. CHP dışında bu kadar açık ve dürüst öneri getiren hangi parti var? Şunu bütün vatandaşların bilmesini isterim. Bizim bütün hedefimiz bu ülkenin güçlü olması. Biz bunları yapabilirsek saygınlık kazanırız, yalnızlaşmayız. Dünya itibar eder, sözü dinlenen bir ülke oluruz. Sorunları çözen bir Türkiye haline geliriz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024