Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3839 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 AÄŸustos 2016 - 19:54

Kılıçdaroğlu, Abdullah Gülün sözlerini hatırlattı

Büyüt
Küçült
Kılıçdaroğlu, Abdullah Gülün sözlerini

İşte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun açıklamalarının satır başları:

Deprem değil tedbirsizlik öldürür. Aradan geçti 17 yıl önlem almamışız. 17 Ağustosta 17 bin insanımız hayatını kaybetti! Türkiyenin temel sorunları var. Bu sorunları çözmek için hepimiz düşünmeliyiz.

2002de sıfır terörle devraldılar. Bir bölgemiz yanıyor. Şehitlerimiz var. Niçin şimdi Türkiye bir terör batağının içine girdi! 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Bunun sorusunu hep beraber sormak zorundayız!

Türkiye tarihinin en derin krizini yaşıyor dedik umursamadılar. Türkiye tarihinin en derin krizlerinden birini yaşamaya devam ediyor. 14 yılın sonunda nasıl oluyor da Türkiye bir darbe girişimiyle karşı karşıya geliyor? Bu ortam nasıl oluşturuldu? 14 yıldır kimler Türkiyeyi bu hale getirdi! Ağlıyoruz, sızlıyoruz, şehitlerimiz var diyoruz iyi de kim getirdi bu duruma bizi?

Aynı hataları sürekli tekrar edersek farklı sonuç çıkmaz ortaya! Bunun bedelini hepimiz ödüyoruz.

Ne diyoruz; çağdaş ülkeler, demokrasisi gelişmiş ülkeler geçmişi iyi analiz eder. Geçmişi iyi analiz etmek geleceğe daha iyi hazırlanmak demektir.

Umarım darbe sonrasında güçlü bir özeleştiri olur ve Türkiye geleceğini daha güvenli inşaa eder.

DARBEYE KARÅžI EN DÄ°K PARLAMENTO DURDU

Geçmişle hesaplaşalım, darbe girişimiyle hesaplaşalım. Bu süreçte en dik duran kurum parlamento oldu! Parlamento vatandaşın onurunu korudu. 4 siyasi parti de onurlu bir duruş sergiledi. 4ü de ortak bir metin yayımladı.

CHPli vekiller darbe girişiminin araştırılmasını istedi. 26 Temmuzda oy birliğiyle karar alındı evet bu konu araştırılsın denildi. Bugün 17 Ağustos; bütün partiler araştırma komisyonuna üyelerini verdiler. Üye vermeyen tek parti Adalet ve Kalkınma Partisi.

BÄ°NALÄ° BEYE SORMAK Ä°STÄ°YORUM...

Şu soruyu Binali Yıldırıma sormak istiyorum; neden bir milletvekili görevlendirmiyorsunuz? Darbe girişiminin ana sorumlularının ortaya çıkması lazım! Yargının ne olacağını bilmiyoruz! Bu parlamento bombalandı mahkemeler değil!

Ne dedik, geçmişi iyi analiz edip geleceği inşaa edelim ki bir daha kimse darbeye teşebbüs etmesin dedik. Bu konuda kararlı bir tutum sergilemek bizim görevimiz.

KIÅžLAYA, CAMÄ°YE VE ADLÄ°YEYE SÄ°YASET SOKMAYIN DEDÄ°K

Burdan herkese sesleniyorum, camiye siyaset sokmayın, adliyeye siyaset sokmayın, kışlaya siyaseti sokmayın!

Bu kürsüde dedim ki Yargıtaya 160 militan atadınız dedim. Şimdi o 160 militanın tamamını Yargıtaydan çıkardılar. Adliyeye siyaset karıştırmayın dedik.

Laikliğin önemini bize anlattı. Laikliğin din ve vicdan özgürlüğü olduğunu bize anlattı.

Eğer bir kişi ben ibadetimi yerine getiremiyorum diyorsa gelsin ben önüne düşeceğim vallahi de billahi de onun inanç özgürlüğü için her şeyi yapacağım.

YÜZDE 10 SEÇİM BARAJINI KALDIRMAMIZ LAZIM

3. sınıf demokrasiyi istemiyoruz; birinci sınıf demokrasiyi istiyoruz. Bunun için yüzde 10 barajını kaldırmak lazım. Yüzde 10 seçim barajını kim getirdi 12 Eylülde darbe yapanlar getirdi. Darbeye karşıysak bu darbe hukukunu değiştirelim. yok bu kalsın diyorlar.

PARLAMENTER SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİLMESİ LAZIM

Meclis çok güçlü değil arkadaşlar. Milletvekilleri soru önergeleri verirler. Bürokrasi soru önergelerini 15 gün içinde cevaplandırılması gerekir. 20 ay, 3 yıl yanıtlanmayan soru önergeleri var. Bakan diyor ki boşver milletvekilininin soru önergesine cevap mı verilir? Komisyonlar kuruluyor, bürkratlar komisyonlara davet ediliyor. Emin olun bürokratların çoğu Meclisi adam yerine koyup gelip bilgi dahi vermiyorlar.

İstihbaratın başında olan bir kişi TBMMye gelip bilgi vermiyorsa onu destekleyen bakan ve başbakandır demektir. Yasama organını güçlendirelim deyip kapıyı gördükten sonra boşverin diye davranılmamalı.

Amerikan Kongresine Pentagondakiler gidip her türlü bilgiyi veriyorsa bizim de bürokratlarımız her türlü soruya cevap vermelidir.

DEVLETİ YÖNETMEK DEVLET OLMAK DEMEK DEĞİLDİR

Devlet bakidir, hükümet geçicidir. Liyakat sisteminin ne kadar önemli olduğunu dikkate almalısınız. Liyakatın temelinde bilgi birikim deneyim var. Bizim cemaatten bunu getirelim bizim meshepten bunu getirelim. Hak ediyor mu hayır ama bizim cemaattense gelsin. Bugün Türkiye bu noktaya taşınmışsa liyakat sistemi çöktüğü için taşınmıştır.

NUMAN KURTULMUŞA İSTİFA ÇAĞRISI

Bugün bir kanun hükmünde kararname yayımlandı. Özel Harekat için alınacaklar KPSSye girmeyecekler. Ayakkabı boyacısının oğlu giriyor, genel müdürünün çocuğu da giriyor. Ama diyorlar ki şimdi OHAL var. Nasıl seçeceksin; bizm partideki arkadaşlara çağrı yapıyorum diyeceksin. Buradan Numan Kurtulmuşa sesleniyorum. Daha dün liyakat dedin bugün yaşanan bu istifa et kardeşim.

SAYIN ABDULLAH GÜLÜN GÜZEL BİR SÖZÜ VAR

Abdullah Gülün güzel bir sözü var. Aklımızı fikrimizi bir kişiye teslim etmemeliyiz diyor. Eğer aklımızı bir kişiye teslim edersek inanın robotlaşması demektir. Son günlerde üst akıl deniliyor. Sen aklını kullanmazsan üst akıl seni kullanır. Yüce yaradan da bunu söylüyor. Bu da sorgulayıcı eğitim ile olur.

Bin suçlunun aramızda dolaşması bir mazlumun hapse girmesinden aha evladır denilir. Yargıda bazı hakimler tutuklama kararı almazsa FETÖcü damgası yiyeceğim diye önüne gelen her zanlıyı tutukluyor.

GAZETECÄ°LERÄ°N TUTUKLANMASI

OHALe karşı olduğumuzu söyledik. Gazeteler kapanıyor televizyonlar kapanıyor. Gazetecilerin tutuklanmasını dünyaya anlatamazsın. Neymiş yazılarıyla FETÖyü övüyormuş. Kardeşim peki Meclis kürsüsünde FETÖyü övenlere ne yapacaksınız?,

Darbe girişimi suç mu, suç! Zanlılar yargılansın mı, evet yargılansın! Soru şu nasıl yargılanmalılar. Baskı, şiddet, işkence görmüşerse bütün bu süreç boşuna gider. Şimdi herkes sevmediği adamı FETÖcü diye ihbar ediyor. Cadı avı başlatmak çok tehlikelidir.

Ä°BBde ÅŸehir tiyatroları var; 1 teknisyen ve 6 oyuncu FETÖcü diye tiyatrodan attılar. PeÅŸine 20 oyuncu daha performansı düşük diye gönderiliyor. Kapalı giÅŸe oyun oynanıyor. Nasıl performansı düşük? Hiç bir siysetçi sanatçıyı eleÅŸtirmemelidir.  EÄŸer sen sanatçıya konu olmazsan sorun yok!

Erzurumda bir baskında kadının kocası aranıyor. Kocan gelinceye kadar bizimlesin deniliyor. Bunlar hukukun üstünlüğüne gölge düşürüyor.

Sakaryada bir öğretmen FETÖden tutuklanıyor, adam cezaevinde ölüyor. Belediye cenaze aracı vermiyor. Özel arabayla Konyaya gönderiliyor. Adama mezar yeri vermiyorlar.

17-25 ARALIK

Şunu söyleyeyim; kimse 17-25i aklamaya çalışmasın darbeyi aklamak için de kullanmasın. Darbeciler nasıl yargılanıyorsa kul hakkı yiyenlerinde yargılanması lazım.

HAKKARİ VE ŞIRNAKIN İLÇE YAPILMASI TARTIŞMALARI

Son olarak geleyim Hakkari veŞırnaka.

Hakkari Hakkın bir kentidir. Şırnak 1990 yılında il olmuştur. Nuhun Gemisiyle adını duyurmuştur Şırnak. Biz Hakkarinin de Şırnakın da ilçeye dönüştürülmesini asla kabul etmiyoruz. Neymiş güvneliği sağlayamıyormuş. Bırak ozaman bu güvenliği sağlayacak hükümet gelsin. Hakkaride il olsun, Şırnak da, Yüksekova da Cizre de il olsun! Verdiğiniz bir hak geri alınmaz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024