Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5582 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Aralık 2018 - 12:23

Kemal:Özgür Özeli aşamıyorum

Büyüt
Küçült
Kemal:Özgür Özeli
CHP lideri Kılıçdaroğlu un İYİ Partililerle yaptığı görüşmede Özgür Özeli aşamıyorum diyerek dert yandığı iddia edildi.

CHP ile İYİ Parti arasında ittifak krizi aşılmış gibi görünse de perde arkasında yaşananlar sızmaya devam ediyor. Görüşmelerde Balıkesir ve Manisada tıkandık diyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu un yanıtı, Manisada Özgürü (CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel) aşamıyorum oldu.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya ın köşesinde aktardığı kulis bilgisine göre, CHP ile ittifak görüşmesini yürüten Koray Aydın ve Cihan Paçacı bir noktada tıkanınca, İYİ Parti lideri Meral Akşeneri arayıp, tıkanan noktayı aşmak için CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmeye gitmeyi, Müzakereler bitti açıklamasını bu görüşme sonrasına bırakmayı önermiş. Akşener de Paçacı ve Aydının talebine olumlu bakmış ve Kılıçdaroğlu dan randevu istenmiş diyen Sarıkaya, şöyle devam etti:

MANİSADA TIKANDIK...

CHP lideri ile görüşmede Paçacı söze girmiş; Bu sorunu aşmamız lazım. Balıkesir ve Manisada tıkandık, adayımız ısrar ediyor; eğer uygun görürseniz bu iller bizde kalsın Bu aşamada CHP Balıkesir adayı ve milletvekili Ahmet Akının Akşenere yönelik bazı sözleri de aktarılmış.

Kılıçdaroğlu un yanıtı şöyle olmuş; Ahmet Bey (Akın) ile görüşeyim, eğer çekilirse size haber veririm, ama Manisada Özgür Beyi (CHP Grup Başkanvekili Özel) aşamıyorum. Kendisiyle bir daha konuşacağım.

Bu aşamada Koray Aydın devreye girip şu veriyi aktarmış; Manisada AK Parti aday çıkarmayıp MHPli mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ı destekleyecek. Ancak Başkanın hem kendi teşkilatı hem de AK Parti ile sorunları oldu. Eğer biz onlardan oy koparmak istiyorsak, İYİ Partiden birinin aday olmasıyla bunu aşarız. Paçacı, eğer sorun aşılırsa İYİ Parti lideri Akşenerin kendisini ziyarete geleceğini de Kılıçdaroğlu a iletmiş.

CHP lideri de arkadaşları ile görüşüp, son durumu Genel Başkan yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve yine sakin ve yapıcı üslubuyla ve sabır taşı kimliğiyle bilinen Seyit Torun aracılığıyla Akşenere ileteceğini belirtmiş. Kurmayları ile yaptığı görüşme sonucu Balıkesir ve Manisa ile Denizli in bırakılması, bunun karşılığında İYİ Parti in de bir jestte bulunmasını istemiş.

CHP heyeti de Akşener ziyaretinde bunu aktarmış. Müzakereler sırasında Erzurumdan vazgeçilme kararı alınmış, CHP heyeti de bu kapsamda olumlu görüş belirtince Kılıçdaroğlu ile Akşenerin buluşması kararlaştırılmış.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Chp
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024