Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3041 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Aralık 2018 - 12:50

kEMAL:İşçiler sokağa çıkmıyorsa o işçiler, işçi değildir dedi.

Büyüt
Küçült
kEMAL:İşçiler sokağa çıkmıyorsa o işçiler, işçi değildir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankaradaki İnsan Hakları ve Adalet Çalıştayı da konuştu.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi deki düzenlemelerden bahseden Kılıçdaroğlu, anayasada da insan haklarıyla ilgili güzel düzenlemeler olduğunu söyledi.

EN ÇOK İSYAN ETMESİ GEREKENLER SENDİKALAR

Kılıçdaroğlu konuşmasında sokağa çıkmayan işçi, işçi değildir ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu un açıklamaları şöyle: Bir devlet benim çalışma hakkımı teslim etmiyorsa, sosyal devlet olma anlayışından uzaklaşmış demektir. En çok isyan etmesi gereken sendikalar. Anayasa, çalışma ve dinlenme hakkı var diyor...

İŞÇİLER HAPSE ATILDI

Hak aradı diye eğer işçiler hapse atılıyorsa ve iki büyük sendika sessiz kalıyorsa ciddi bir sorunumuz var demektir. Ücretleri elden vermeyin bankaya yatırın oradan çekelim, elden verdiğin zaman sigorta pirimimi ödemiyorsun, vergi vermiyorsun diyor işçiler. Tahta kurusu var yatamıyorum diyorlar. Bunu istedi diye işçiler topluca hapse atıldı.

KILIÇDAROĞLU İSYANA TEŞVİK EDİYOR DİYECEKLER

İnsaf ya, bütün meydanların dolması lazım. Şimdi diyecekler ki, Kılıçdaroğlu işçileri isyana teşvik ediyor...  Eğer siz kendi haklarınıza sahip çıkmıyorsanız kimse vermez. İnsanlık tarihi hak arama mücadelesi tarihidir. Siz anayasanın sizlere tanıdığı hakka dahi sahip çıkmıyorsanız bir sorun var demektir.

BÜTÜN MEYDANLARIN DOLMASI GEREKİYOR

Bütün meydanların dolması gerekiyor. Kimse kusura bakmasın bütün bunlar karşısında işçiler sokağa çıkmıyorsa o işçiler, işçi değildir.

ÜCRETTE ADALETSİZLİK VAR

Grev hakkı, toplu iş sözleşmesi hakkı... Anayasa güvencesi altındadır. Asgari ücret komisyonundaki bayan işçi, borçlarımı ödedikten sonra 3 lira kalıyor dedi. Biraz insaf, vicdan olur, 3 lirayla ne yapacak... Sendikacı arkadaşlarımdan rica ediyorum, 1 milyar üzerinde mevduatı olanlara baksınlar, kaç kişi. Bir de dönüp vatandaşın ne kadar borcu var ve ne kadar faiz ödüyor ona baksınlar. Bütün bunlara bakıldığında gerçekten ücrette adaletsizlik olduğu görülecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024