Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2326 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Ağustos 2015 - 13:07

Kamyonları bırak şehitlerin hesabını ver

Büyüt
Küçült
Kamyonları bırak şehitlerin hesabını
Politika Haberleri › Kamyonları bırak şehitlerin hesabını ver haberi Türkiye Cumhuriyeti ile PKKyı aynı kefeye koyan Demirtaş, asker ve polisleri şehit eden terör örgütünü kınamak yerine, kamyonların yakılmasını doğru bulmuyoruz, eller tetikten çekilsin dedi.

HDP Grup Toplantı salonunda bazı illerden gelen esnaf ve sanatkarlar odaları birliklerinin başkanlarını kabul eden HDP Eş Genel Başkan Demirtaş, silahların konuşmaya başladığında sivillerin susmaması gerektiğini söyledi. Son günlerde hain saldırılarla polis ve askerlerimizi şehit eden, ambulansları yakan terör örgütünü kınamayı aklına getirmeyen Demirtaş, Türkiye Cumhuriyeti ile PKK arasında arabulucuymuş gibi konuşarak şöyle dedi:  “İnsanların sorunlarını konuşarak çözmesi haysiyetlidir. Son üç yıldır ağır aksakta olsa ilerleyen çözüm ve diyalog sürecinin yeniden başlaması lazım. Karşılıklı ellerin tetikten çekilerek masaya tarafların davet edilmesi lazım. Çünkü konuşmak ayıp bir şey değildir, devlet içinde küçültücü bir şey değildir. PKK içinde onur kırıcı bir şey değildir” dedi. Demirtaş ayrıca, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile gelecek hafta bir araya geleceklerini belirterek, “Siyasetçiler bugünlerde konuşmayacaklarsa, birbiriyle diyalog kurmayacaklarsa bir daha mümkünse ilelebet konuşmasınlar” dedi.

Şehitleri görmedi

PKKnın, polis ve askerlere yönelik gerekleştirdiği hain saldırıları kınamayan Demirtaş, “Zaman zaman bölgeden araç yakma, iş yeri veya iş makinesi yakma haberleri de alıyoruz. Bunların hiçbirini asla doğru bulmadığımızı, tasvip etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Yakılan araçlar bizim araçlarımızdır. Yakılan iş makineleri bizim iş makinelerimizdir. Bunun derhal mazeretsiz bir şekilde durdurulması lazım. Bununla ancak bizler zarar görüyoruz. Başka kimse zarar görmüyor. Halkın malıdır, mülküdür” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024