Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3845 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Şubat 2016 - 16:32

İzmirli CHP lilerden Kılıçdaroğluna Protesto

Büyüt
Küçült
İzmirli CHP lilerden Kılıçdaroğluna
İzmirden gelen bir grup CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu un Ankaradaki evinin önünde eylem yaptı.

İzmirin Urla İlçesi deki bir mahallede bulunan evlerin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılmasını protesto etmek üzere bir araya gelen mahalle sakinleri,Ankaraya gelerek CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu un evinin önünde eylem yaptı. 

İzmirin Urla İlçesi e bağlı Balıkova Mahallesi de, İl Özel İdaresi in kapatılması üzerine belediyeye devredilen 74 evin Kıyı Kanunu a uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılması Ankarada protesto edildi. İzmirden otobüslerle yola çıkan yaklaşık 90 kişilik mahalle sakini, CHPli belediye tarafından evlerinin yıkıldığını ifade ederek CHP lideri Kılıçdaroğlu un evinin önünde eylem yaptı.

/

Eylemciler Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, Sizin Sözünüze İnandık, Bak şimdi sokakta Kaldık pankartı açarak, mücadelelerinin bu protestoyla son bulmayacağını belirtti. Eylemciler, yoğun kar yağışı altında Bu daha başlangıç mücadeleye devam sloganları attı.

/

KILIÇDAROĞLU, PROGRAMI NEDENİYLE EVİNDEN AYRILDI

Mahalle sakinlerinden Yusuf Altun, grup adına yaptığı açıklamada, 15 gün bir evim var diyen 74 aile bugün sokaklarda yatmakta. CHPli Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar 74 yoksul ailenin evlerini başlarına yıkmıştır. Merhamet duygusundan uzak olanlar bu yoksul 74 ailenin evlerini yıkıp eşyalarını dışarı atmada bir an olsun tereddüt etmemişlerdir dedi. Yasalara uygun olarak üzerinde ev yapmak koşuluyla Balıkova köy muhtarlarından toprakları kiraladıklarını ve bu toprakların üzerine sözleşmeler gereğince ev yaptıklarını söyleyen Altun, Kendi imkanlarımızla yaptığımız evlerin yıllık kiralarını düzenli bir şekilde ödedik. 30 yıl önce sazlık ve bataklık olan bu yerleri yaşanabilir bir hale getirdik. Bir çoğumuzun gençliği burada geçti. Bu evlerde evlendik çocuklarımız ve torunlarımız bu evlerde doğdu. 2010 yılında belediye seçimlerinde Balıkova artık mahalle olunca nihayet belediye üzerinden hizmet alacağız diye sevince kapıldık. Bugün buraya gelen bizler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu un dağın tepesinde olan bir cücemi yoksa İzmir İl Örgütü ve kendi parti belediye başkanı Sibel Uyar eşliğinde kuyuya atılmış bir dev mi olduğunu görmeye geldik. Bizler evleri ellerinden alınan yaşadığı topraklardan sürgün edilen 74 aile tekrardan evlerimize kavuşana kadar mücadeleye devam edeceğiz diye konuştu.

/

Basın açıklamasının ardından eylemci grup, Kılıçdaroğlu un İstanbuldaki programı nedeniyle evinden ayrılmasıyla eylemlerini sonlandırdı.

CHP,Protesto,Kılçdaroğlu,İzmir





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024