Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3706 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Şubat 2018 - 12:33

İYİ Parti olağanüstü kurultaya gidiyor

Büyüt
Küçült
İYİ Parti olağanüstü kurultaya
İYİ Partiye üye olanların sayısının 500 bini geçtiği belirtilirken, parti yönetimi 1 Nisanda seçilmiş delegelerle olağanüstü kurultaya gidecek.

Üye sayısı 500 bini geçen İYİ Parti, seçilmiş delegelerle, son anda bir değişiklik olmazsa 1 Nisanda olağanüstü kongreye gitmeye hazırlanıyor.

2019da yapılacak yerel veya birlikte yapılacak olan genel ve cumhurbaşkanlığı seçiminin erkene alınması olasılığına karşı, seçime girebilmek için 1. Olağan Kurultayı ı, geçen Aralık ayında kurucu delegelerle yapan İYİ Parti, il ve ilçe teşkilatlarının tamamlanmasının ardından seçilmiş delegelerle kongreye gitmeyi planlıyor.
Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İYİ Parti in üye sayısı 500 bini aştı. Üyelik için yoğun talep olduğunu belirten parti kurmayları, üye kayıtlarında özellikle FETÖcü sızmalara karşı önlem alındığını da ifade ediyorlar.

MERAL AKŞENERİN TEK ADAY OLMASI BEKLENİYOR

Cumhuriyet gazetesinden Ayşe Sayının haberine göre, Genel Merkez tarafından geçen günlerde de il başkanlıklarına genelge gönderilerek, üyeler konusunda Devletçe illegal olarak tanımlanmış ve kabul edilmiş belli yapılarla ilişkili olup olmadıklarının araştırılması istenmişti. Parti yönetimi, delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından Nisan ayı başında olağanüstü kongreye gitmeyi planlıyor. Son anda bir değişiklik olmazsa, kongre tarihi olarak da 1 Nisan düşünülüyor. Olası erken seçim nedeniyle partinin kuruluş ve olağan kongre süreci hızla yapıldığı için birçok tanınmış isim yönetimde yer alamamıştı.

SEÇİME KATILIMIN ENGELLENMESİ AKŞENERE AVANTAJ SAĞLAR

1 Nisanda yapılacak seçimli olağanüstü kongrede Genel Başkan Meral Akşenerin genel başkanlık için tek aday olması beklenirken, parti yönetiminin yeni isimlerle takviye edileceği belirtiliyor.

İYİ Parti in olağan kurultayını yapmasına ve Siyasi Partiler Yasası ın zorunlu kıldığı illerin yüzde 50den fazlasında örgütlenmesine karşın, YSK in son listesinde seçime katılma yeterliliği taşıyan partiler arasında yer almaması kafaları karıştırmış ve bu durum seçime sokulmayacağı söylentilerine yol açmıştı. Parti kaynakları, listenin hazırlandığı tarihte partinin kongrelerini tamamlamadığını belirterek, YSK in güncellenen listesinde İYİ Parti olacaktır. O konuda bir sıkıntı olmayacak. Kaldı ki İYİ Parti in seçime girmesini engellemek, engelleyenlerin aleyhine sonuç doğurur. Akşenere cumhurbaşkanlığı seçiminde daha büyük avantaj sağlar görüşünü savunuyorlar.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024