Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2316 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mayıs 2015 - 06:12

HDPden ölü istismarı

Büyüt
Küçült
HDPden ölü
Politika Haberleri › HDPden ölü istismarı haberi Kobanide DEAŞla çatışmada ölen PKKlı teröristlerin 5 aydır soğuk hava depolarında saklanan cesetleri gruplar halinde Türkiyeye getiriliyor. Tabutlar seçim propagandasına alet ediliyor.
Kemal Gümüş

HDP, seçim çalışmaları kapsamında ahlaki ve insani sınırları altüst eden yöntemlere başvuruyor.

Barajın altında kalma korkusu yaşayan HDP, tehdit ve hizmet aksatmakla seçmenin oyunu gasp etmekte başarısız olunca, işi ceset üzerinden siyaset yapmaya kadar götürdü.

HDP, 5 ay önce DEAŞın, Kobani kuşatmasında ölen PKK ve YGPli militanların cesetleri üzerinden oy toplamaya başladı.

Cenazeler saklandı

DEAŞ, 2 Şubat 2015te Kobaniden çekildi ve şuanda herhangi bir sıcak çatışma yok. Buna rağmen haftada ortalama 10 YGPlinin cesedi Türkiyeye getiriliyor. Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Van, Erzurum, Şırnak ve Hakkariye getirilen cesetler, konvoylar eşliğinde siyasi şova alet ediliyor. Güvenlik birimlerinin tespitlerine göre, DEAŞın 13 Eylül 2014te başlattığı Kobani kuşatmasında yüzlerce PKK ve YPG militanı hayatını kaybetti. Çoğu Türkiyeden giden örgüt üyesinin cenazeleri Kobanide soğuk hava depolarında ve buzdolaplarında saklandı. Çatışma döneminde Türkiyeye getirilmeyen cesetler DEAŞın Kobaniden çekildiği 2 Şubat 2015ten sonra birer birer taşınmaya başlandı. HDPli belediyelerin ambulanslarla Kobaniden alarak doğu ve güneydoğunun değişik illerinde düzenlediği törenlerle defnediliyor. Konvoylar halinde getirilen cenazelerin karşılanması için vatandaşlar sokağa çıkmaya zorlanıyor. 

Fişleme ve tehdit

HDP Kobaniden getirilen cenazeler dışında 90lı yıllarda ölen PKKlılar için de taziye çadırı kurdu. Güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden PKKlılar için taziye yapılması talimatı veren HDPnin, taziyeye gelen vatandaşlardan HDP için oy istenmesini, gelmeyenlerin ise ziyaret edilerek, neden taziyeye gelmediklerinin öğrenilmesini istediği belirlendi. HDPlilerin taziyeye gelmeyen vatandaşları bu şekilde fişleyerek daha sonra tehdit ettiği öğrenildi.

Örgüt infaz ediyor

DEAŞ ile çatışmada ölenlere ait cenazelerin dışında son günlerde getirilen cenazelerin bir kısmının gençlerden oluşması dikkat çekti. İddiaya göre, bu cenazelerin çoğu PKK tarafından Suriyeye gönderilen ve bizzat örgüt tarafından infaz edildiği halde ‘DEAŞ ile çatışmada öldü denilen gençlere ait. DEAŞın, Kobani kuşatmasını 4 ay önce kaldırmasına ve sıcak çatışma ortamının olmamasına rağmen art arda cenazelerin gelmesi seçim için gençlerin örgüt tarafından infaz edildiği şüphesini kuvvetlendiriyor. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024