Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3117 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Kasım 2015 - 14:24

HDP seçimlerin iptali için YSKya başvurdu

Büyüt
Küçült
HDP seçimlerin iptali için YSKya
HDP 1 Kasım seçimlerinin iptali için YSKya başvuruda bulundu.

Ayrıntılar birazdan 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclise basın toplantısı düzenledi.

HDP 1 KASIMIN İPTALİNİ İSTEDİ

Seçimden sonra birçok ilde itirazlarda bulunduklarını ifade eden Beştaş, itirazlarının reddedildiğini söyledi. Olağanüstü başvurunun dün son günü olduğunu belirten HDPli Beştaş, adil seçim olmadığı için iptali için başvurduklarını ifade etti.

güncelleme 15:40

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, seçimlerin iptaline ilişkin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuru yaptıklarını açıkladı.

OLAĞANÜSTÜ BAŞVURU DÜN SON GÜNDÜ

Beştaş, Mecliste basın toplantısı düzenledi. Seçimden sonra birçok ilde itirazlarda bulunduklarını ifade eden Beştaş, itirazlarının reddedildiğini söyledi. Olağanüstü başvurunun dün son günü olduğunu belirten Beştaş, adil seçim olmadığı için iptali için başvurduklarını ifade etti.

ERDOĞANI VE SEÇİM HÜKÜMETİNİ SUÇLADILAR

HDP 1 Kasım seçimlerinin iptali için YSKya başvurdu. Başvuruda, Cumhurbaşkanı ve Seçim Hükümetinin büyük bir seçim yolsuzluğuna imza attığını ileri sürerek, 1 Kasım 2015 günü gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin serbestlik ve eşitlik ilkelerine aykırı gerçekleştiğine, dolayısıyla meşru olmadığına, Cumhurbaşkanı ve Seçim Hükümetinin büyük bir seçim yolsuzluğuna imza attığına inanmaktadır. Partimiz bu kapsamda ve tarihe not düşülmesi amacıyla Yüksek Seçim Kuruluna başvurmaya ve seçimin iptalini istemeye karar vermiştir denildi.

Başvuruda şu ifadelere yer verildi:

EŞİTLİK VE SERBESTLİK İLKELERİNE AYKIRI

1 Kasım 2015 günü gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde bu ilkeye aykırı bir dizi iş ve işlem gerçekleşmiştir. Seçimin tarafı olmayan Cumhurbaşkanı ve Seçim Hükümeti eliyle partimizin aleyhine bir kampanya yürütülmüş, bu amaçla kamu kaynakları sınırsızca kullanılmış, basın yayın organları ancak darbe dönemlerinde görülebilecek biçimde zapturapt altına alınmış, seçmenler korkutulup yıldırılarak seçimlere gitmesi engellenmiş, bunun yanında partimize yönelik yüzlerce saldırı nedeniyle partimiz miting ve propaganda yapamaz hale getirilmek istenmiştir. Özetle 1 Kasım 2015 günü gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dürüstlük ilkelerine aykırı gerçekleşmiş, Cumhurbaşkanı ve Seçim Hükümeti büyük bir seçim yolsuzluğuna imza atmıştır. Ayrıca Hükümete/İçişleri Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini yürüten vali, kaymakam, jandarma komutanları ile emniyet müdürleri il ve ilçe seçim kurullarını yanlış bilgilerle yönlendirmeye ve etki altına almaya çalışmış, sandıkların birleştirilmesi için bir dizi girişimde bulunmuştur. Ancak Yüksek Seçim Kurulu bu girişime geçit vermemiştir. Partimiz, yukarıda başlıkları açıklanan gerekçelerle 1 Kasım 2015 günü gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin serbestlik ve eşitlik ilkelerine aykırı gerçekleştiğine, dolayısıyla meşru olmadığına, Cumhurbaşkanı ve Seçim Hükümetinin büyük bir seçim yolsuzluğuna imza attığına inanmaktadır. Partimiz bu kapsamda ve tarihe not düşülmesi amacıyla Yüksek Seçim Kuruluna başvurmaya ve seçimin iptalini istemeye karar vermiştir. Cumhurbaşkanı ve Seçim Hükümetinin dürüstlük ilkelerine aykırı davranışları ile bu kapsamda yaptıkları yolsuzluk dört başlık altına yüksek kurulun takdirine sunulacaktır. Bunlar; Basın yayın organlarının zapturapt altına alınması ve yayın ihlalleri, Cumhurbaşkanının tarafsızlık ilkesine aykırı davranışları ile dürüstlük ilkesinin ihlali, Partimize yönelik saldırılar ve şiddet eylemleri, Partimizin yüksek oy aldığı yerleşim yerlerinde seçmenlerin korkutularak oy kullanmalarının engellenmesidir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024