Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2667 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mayıs 2017 - 13:25

HDP olağanüstü kongreye gidiyor!

Büyüt
Küçült
HDP olağanüstü kongreye
HDP, Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağın aldığı ceza nedeniyle milletvekilliği ve parti üyeliğinin düşürülmesi nedeniyle 20 Mayıs a Ankarada zorunlu olağanüstü kongreye gidiyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 tarihden beri tutuklu olan ancak daha önce Adanada yargılandığı başka davadan aldığı cezanın onanmasıyla milletvekilliği ile parti üyeliğinin düşen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağın durumu nedeniyle HDP in 20 Mayıs a zorunlu bir olaganstü kongreye gideceği belirtildi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Eş Genel Başkanları Yüksekdağın vekilliğinin düşürülmesinin Anayasa ve ilgili içtihatlara aykırı olduğunu ve buna karşı Anayasa Mahkemesine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine açtıkları davaların devam ettiğini belirterek, Biz bu davaları kazanacağımızı biliyoruz. Şu anda yasal noksanlık sebebi ile kongreye gidiyoruz. Bu yasal zorunluluğun bize dayatılması da Türkiye siyaset tarihine tıpkı 80lerdeki yasaklar dönemindeki ayıplar gibi şimdiden düşmüştür diye konuştu.
 

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024