Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2502 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Kasım 2015 - 15:41

HDP Mecliste rus uçağı için genel görüşme istedi

Büyüt
Küçült
HDP Mecliste rus uçağı için genel görüşme

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tarafından TBMM Başkanlığına sunulan genel görüşme önergesinin gerekçesinde, AK Partinin 2010dan sonraki dış politikasının iflasın eşiğine geldiği iddia edildi.

İran, Suriye ve Irak ile yaşanan sorunlara ek olarak Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizinin, AK Partinin yanlış dış politikasının kendi boyunu aşarak Türkiye halklarına fatura edilmesi şeklinde vuku bulduğu savunulan gerekçede, uçağın düşürülmesi ve sonrasındaki gelişmelerin Türkiye için tarihe not düşülecek bir krizin kapısını araladığı belirtildi.

Uçağın düşürülmesinden sonra Cumhurbaşkanı, Başbakan, TSK, Rusya, ABD, NATO, AB ve Suriyenin Türk hava sahasının ihlal edilip edilmediği konusunda birbirini tutmayan bilgiler yansıdığı öne sürülen gerekçede, şu ifadeler kullanıldı:

Ticari, siyasi ve diplomatik açılardan ciddi ilişkilerin bulunduğu Rusya ile yaşanan bu krizin özü, AKPnin dış politikadaki yanlışlarıdır. Rusya ile doğalgaz, turizm başta olmak üzere birçok alan üzerinden gelişen devasa ekonomik kapasitenin zarar görmesi kaçınılmazdır. Rusya ile bu tarz sorunlar yaşamak Türkiyeye her açıdan zarar getirecek bir duruma tekabül etmektedir.

HDP olarak AKPnin dış politikasından vazgeçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gruplar ve gayrimeşru yapıların değil, Ortadoğu ve Türkiye halklarının yararını önceleyen dış politikanın acilen devreye konulması gerektiğini ifade ediyoruz. Rusya ile hızla gelişen krizin sadece AKPyi değil, tüm Türkiye halklarını ve bölge halklarını ilgilendirdiği gerçeğinden hareketle TBMMnin bilgilendirilmesi ve en doğru dış politikanın bulunması amacıyla genel görüşme açılmasını talep ediyoruz.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024