Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3213 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Ocak 2015 - 12:03

HDP heyeti Kandilde 7 saat KCKlılarla görüştü

Büyüt
Küçült
HDP heyeti Kandilde 7 saat KCKlılarla

22 Ocak günü Kandilde KCK yöneticileriyle 7 saat süren bir toplantı yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

Toplantıda, çözüm süreci, Kobani ve Şengal başta olmak üzere Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğuda yaşanan gelişmeler ana gündem olarak değerlendirilmiştir. KCK yetkilileri, toplantıda; çözüm süreciyle ilgili Sayın Öcalanın sunduğu müzakere taslağı ve takvimlendirmeyi esas aldıklarını, hareketin tüm birimlerinin bu doğrultuda önemli bir yoğunlaşma içerisinde oldukları bilgisini heyetimize aktarmıştır. Ancak KCK yetkilileri, AKP Hükümetinin hala müzakere sürecine ciddi yaklaşmadığı ve süreci kalıcı çözüme götürecek takvimlendirmeyi aşındırma tutumunun devam ettiğini ifade etmiştir. Bu durumu aşmak için, zaman kaybetmeksizin sürecin hızlandırılması, süreci zorlayan uygulamalardan AKP Hükümetinin vazgeçmesi gerektiği belirtilmiştir.

SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONU

Bu kapsamda; Cizrede yaşanan çocuk infazlarının kabul edilemez olduğu belirtilmiş; tüm bölgede halen gözaltı ve tutuklama şeklinde devam eden siyasi soykırım operasyonları sert bir şekilde eleştirilmiştir. KCK olarak bu zorlayıcı tablo karşısında bile gerek yaptıkları açıklamalar, gerekse de ortaya koydukları tutum ile müzakere sürecinin sorumluluğunu esas alan bir yaklaşım ortaya koyduklarını belirtmiş, aynı sorumlu duyarlılığın AKP Hükümeti tarafından gösterilmediği tespitini heyetimize aktarmışlardır. Görüşmede; AKP Hükümetinin süreci zorlayan bu tehlikeli politikalardan vazgeçmesi gerektiği belirtilmiş, müzakere sürecini güçlendirecek demokratikleşme adımlarını hayata geçirmesinin önemi heyetimize aktarılmıştır.

TEMASLARIMIZ DEVAM EDECEK

Toplantıda Kobani Şengalde yaşananların da ele alındığı belirtilerek, YPG-HPG-YBŞ-YPJ öncülüğünde yürütülen direnişin önemli bir aşamaya geldiği tespit edilmiş, Kürt halkı başta olmak üzere Bölgedeki tüm halklar açısından tarihi gelişmelerin önünü açacak olan hamlesel sürecin yakından takip edildiği bilgisi paylaşılmıştır. Özellikle Türkiyenin Kobani politikasında çözümsüzlük ısrarının devam ettiği ifade edilmiş, insani koridor gibi en temel taleplere bile cevap verilmemesinin yol açabileceği bölgesel tehlikelere dikkat çekilmiştir. Heyetimizin çözüm süreci kapsamındaki görüşme ve temasları önümüzdeki günlerde devam edecektir denildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024