Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2101 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2018 - 11:31

Gözler Beştepe de

Büyüt
Küçült
Gözler Beştepe
Erdoğan ve Bahçeli görüşmesi saat 13.30da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de gerçekleşecek.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Artık ülkemizin 16 Nisanda oylanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi e herhangi bir tavsama, gecikme olmaksızın geçmesi milli beka ve tarihi emanetler açısından acil hal almıştır. 31 Mart 2019da mahalli idareler seçimi yapılacaktır. Mahalli idareler seçimi yapıldıktan 7 ay 3 gün sonra cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi gerçekleştirilecektir. Siyasi takvim bu şekildedir. Ancak, mahalli idareler seçiminden sonra Türkiye in hangi badirelere maruz kalacağını, neyle muhatap kalacağını tahmin etmek zor değildir. Çünkü 3 Kasım üzerinde oynama ve kaos üretme çabaları şimdiden ortaya çıkmıştır sözleriyle gerekçelendirdiği erken seçim talebi için 26 Ağustos 2018 tarihini önerdi.

Bahçeli in bu sözleri sonrası Ankaradaki rutin salı toplantılarının gündemi bir anda değişti. Gözlerin çevrildiği Hükümet ve AK Parti cephesinden ilk açıklamayı yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Yetkili kurullarımızda değerlendirilir dedi. Gruplardaki konuşma sırasına göre MHPden sonra toplantısını yapan AK Parti grubunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ne diyeceği merak edildi. Erdoğan, TBMMye gelişinde gazetecilerin erken seçim ile ilgili soruları üzerine Bahçeli ile görüşeceklerini söyledi. Erdoğan, grup konuşmasında erken seçim ile ilgili bir mesaj vermedi ancak konuşması sırasında Kasım 2019 vurgusu yaptı.

MUHALEFET NE DİYOR?

Muhalefet cephesinden ilk tepkiyi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Hodri meydan dedi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da CHP grubundan yaptığı konuşmada Bahçeli in adını anmadı ancak “Seçim diyorlar ya, olacak inşallah. Artık bunlar devleti yönetemiyor. Onların sözcüsü konuştu ‘Seçime gidelim diye. Yönetemiyorlar Türkiyeyi. Bunu da artık itiraf ediyorlar” sözleriyle seçime hazır olduklarının mesajını verdi.

Meclis eki 3. büyük parti HDPden de Hodri meydan açıklaması geldi. Parti grubunda konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, Bir karar aldıysanız, Halkların Demokratik Partisi olarak size hodri meydan diyoruz. Biz seçime de varız dedi.

MECLİS DIŞINDAKİ PARTİLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bizim açımızdan telaşlanacak bir durum yoktur dedi. Bu arada CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 26 Ağustos a yapılması durumunda İYİ Parti in seçime katılamayacağını öne sürdü. 1 Nisandaki Olağanüstü Kongre in üzerinden 6 ay geçmesi gerektiğini söyleyen Özele İYİ Parti in yanıtı gecikmedi. İlk kongrelerini 10 Aralık 2017de yaptıklarını hatırlatan İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, 41 ilde teşkilatlanma şartını da fazlasıyla tamamladıklarını belirtti.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da, seçim kararına desteğini “Türkiye in hakikaten bugünkü şartlarda daha ileriye gitmesi mümkün değil. İktidar partisi, içinde yaşadığımız problemlere bir çözüm bulamıyor. Bir şaş- kınlık içerisinde, bundan dolayı bir erken seçim kararı isabetli olur kanaatindeyiz sözleriyle açıkladı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024