Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3581 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Ekim 2016 - 16:25

Fetullahı İade Etmiyen ABD ye Rest

Büyüt
Küçült
Fetullahı İade Etmiyen ABD ye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakim ve Cumhuriyet Savcısı adayları kura töreninde konuştu. Erdoğan, FETOyu iade etmeyen ABDye rest çekti.

Hakim ve Cumhuriyet Savcısı adayları kura töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü elebaşı FETOyu iade etmeyen ABDye rest çekti. 

17 yıl oldu bu kişi orada duruyor. 85 koli belge gitti. Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz ama onlar bakın böyle bir teröristi bize vermiyor diyen Erdoğan, Niye vermiyorsun? Neymiş yargı varmış, mahkeme kararı olmadan veremezlermiş. Olabilir, peki. Gün olan harman ola. Aynı şey burada da olabilir diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın konuşmasından satır başları:

15 Temmuz bu ihanet çetesinin ilk darbe girişimi değil. FETÖ ilk hamlesinin 17-25 Aralık a Emniyet ve yargı içindeki elemanlarıyla yaptı.

Şu ana kadar örgütle iltisaklı, 3 bin 456 hakim, savcı ile yüksek yargı organı üyesi meslekten çıkarılmıştır. Bunların dışında meslekten uzaklaştırılan ancak yapılan inceleme neticesinde haklarındaki iddiaların mesnetsiz olduğu anlaşılan 198 hakim ve savcı da görevlerine iade edilmiştir.

17-25 Aralık sonrası gerekli tedbirleri almamış olsaydık 15 Temmuzun rengi farklı olabilirdi. Milletin cesareti ve dirayeti sayesinde Türkiye bu mücadeleden galip çıktı.

Kusura bakmayın mağdur falan yok. Yargı ve kolluk kuvvetleri samimi davranırsa mağdur yok. Benim 241 şehidimin hesabını kim verecek. Onların aileleri mağdur değil!

 

ABDYE REST

Sen kalkacaksın ta Amerikadan, senin savcıların FETÖ terör örgütü vasıtasıyla Türkiyeye getirilip, burada yedirilecek, içirilecek, giydirilecek...Ondan sonra Amerikaya tekrar dönecek, ondan sonra da bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını içeri girerken pat tutuklayıp alacaksın, 6 aydır orada hapiste tutacaksın, yargılamayacaksın.

Seninki tarafsızlık olacak, bağımsızlık olacak, o kişiye karşı Onu niye hesaba çekmiyorsunuz diye sorduğumuzda o zaman da diyeceksin ki Böyle böyle burada bağımsız, tarafsız yargı var. Kusura bakma, bizde senden daha çok tarafsız ve bağımsız yargı var.

Şimdi dünyadan bize akıl verenler var. Bu kadar ismi nasıl, nereden biliyorsunuz? Nasıl olur da bunları hemen anında toparladınız... Bana da söylüyorlar. Biz devletiz. Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil ki devletiz. Nerede, kim ne yapıyor, bunların hepsini bir devlet bilmiyorsa, onun istihbaratı bunu bilmiyorsa, kusura bakmasınlar.

 

17 yıl oldu bu kişi orada duruyor. 85 koli belge gitti. Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz ama onlar bakın böyle bir teröristi bize vermiyor. Niye vermiyorsun? Neymiş yargı varmış, mahkeme kararı olmadan veremezlermiş. Olabilir, peki. Gün olan harman ola. Aynı şey burada da olabilir.

Bir şeyler istediğiniz zaman bu defa da biz, (hakimlere hitaben) sizlere havale edeceğiz. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz. Bundan sonra böyle. Hem stratejik müttefik olacağız hem de farklı şeyler konuşulacak, olmaz böyle bir şey.

Biz birini terör örgütü mensubu ilan ediyorsak buna dünyanın kulak kabartması gerekir. ABD ile suçluların iadesi anlaşmamız var. Ama gereğini yapmadılar.

 

OYUN ÇOK SİNSİ

FETÖ, ülkemizdeki ve tüm dünyadaki imkanlarıyla, işte bu süreci Türkiye aleyhine şekillendirme amacıyla kullanılan bir araç haline gelmiştir. Ne yaptılar? Bölücü terör örgütünün başını teslim ettiler, onun yerine bir başka terör örgütünün başını aldılar. Oyun çok sinsi. Bunlara çok dikkat etmemiz lazım. Eğer bu vermeme süreci uzarsa, devam ederse, seslendireceğimiz çok hassas şeyler de olacaktır.

 

TÜRKİYENİN ATACAĞI ADIMLAR HAYATİ ÖNEME SAHİP

Yerel yönetimlerde, yurtdışı temsilciliklerde sivil toplumda tüm alanlarda gerekli reformları gerçekleştirmeliyiz. Dünyanın ve bölgemizin yeni bir dönemin eşiğinde olduğu şu günlerde Türkiye in atacağı adımlar hayati bir öneme sahiptir. Elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmeli müreffeh Türkiyeyi inşa etmeliyiz.

 

TERÖR KORİDORU OLUŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Koalisyon güçleri kaç ülkeden oluşuyor biliyor musunuz? 63 ülkeden oluşuyor. 63 ülke koalisyon güçleri olarak biz, 10 bin DEAŞlıyı halledemiyoruz, bunun için PYDye YPGye diyoruz ki Gel, siz de terörist olsanız da bize yardımcı olun, şu DEAŞı temizleyelim. Teröristin iyisi kötüsü olur mu? Onlar da terörist. Yani bir terör grubunu yok etmek için bir başka terör grubuyla hareket ediyorsunuz. Kusura bakmayın, biz güneyimizde, Suriye in kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmaya Türkiye olarak müsaade etmeyeceğiz.

Bayan Clintonun yaptığı açıklama çok talihsiz. Ben bunu siyasi bir acemilik olarak görüyorum.

 

ERDOĞANDAN S&PYE: TÜRKİYENİN HARİTADA YERİNİ BİLİYOR MUSUN?

S&P çıkıyor Türkiye yatırım yapılamaz bir ülke… Siyasi bir açıklama, ideolojik bir açıklama. Türkiyeyi gelip gören, gezenler Türkiyede neyin yapılacağını çok iyi biliyor. Ey S&P, sen haritada Türkiye in nerede olduğunu biliyor musun? Önce onu bir araştır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024