Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1891 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Ekim 2015 - 02:12

Fethullah Gülen için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Büyüt
Küçült
Fethullah Gülen için ağırlaştırılmış müebbet hapis

25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu iddia edilen Fethullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılının da aralarında bulunduğu 69 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 1453 sayfalık iddianamede 1 numaralı şüpheli olarak Fethullah Gülen yer alıyor.

Fethullah Gülen hakkında, Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek, silahlı örgüt kurmak veya yönetmek ve Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi. İddianamede, Gülenin kaçak olduğu için tensiple birlikte tutuklanması talep edildi.

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, Serhat Albayrak, Hakan Fidan, İsmail Rüştü Cirit, Nihat Ömeroğlu ve Yalçın Akdoğan müşteki olarak yer aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri de iddianamede mağdur sıfatıyla yer aldı. İddianame onay için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunuldu.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024