Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1874 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Nisan 2015 - 06:22

Ermeni diasporasıyla kol kola Türkiye partisi

Büyüt
Küçült
Ermeni diasporasıyla kol kola Türkiye
Politika Haberleri › Ermeni diasporasıyla kol kola Türkiye partisi haberi

Türkiye Partisi olma iddiasında bulunan HDPnin gerçek yüzü ortaya çıktı. Sözde Ermeni soykırımına destek veren HDPye, Ermeni Ulusal Komite Başkanından taltif geldi.

Nevin Bilgin

7 Haziran seçimlerine “Türkiye Partisi” olma iddiasıyla giren HDPnin makyajı çabuk döküldü. Avrupa Parlamentosunun kabul ettiÄŸi 1915 Ermeni olaylarına iliÅŸkin kararına karşı yayınlanan ortak bildiri metnine AK Parti, CHP ve MHPnin birlikte imza koymamasının yankıları sürerken, HDP EÅŸbaÅŸkanı Selahattin Demirtaşın sözde soykırım iddialarını savunmasına tepki yaÄŸdı. Demirtaşın “Hükümetin geçmiÅŸte yaÅŸanan olaylarla ilgili hakikatleri araÅŸtırma konusunda hareket etmesi lazım. Papa bir ÅŸey söylüyor çocukça tepki veriyorlar. Ermeni gerçeÄŸiyle nasıl yüzleÅŸmesi gerektiÄŸini topluma bir anlatın. Papayı tanımıyoruz diyerek bu sorun çözülemez” ÅŸeklindeki sözleri ABDdeki Ermeni lobisinden tam destek aldı. Ermeni Ulusal Komite BaÅŸkanı Aram Hamparian, Twitterdan gönderdiÄŸi mesajda “Selahattin DemirtaÅŸ 1915 Ermeni olaylarını hiç tereddüt etmeden soykırım olarak niteledi” ifadelerine ver verdi. Bu geliÅŸmelerden sonra HDPye tepki yaÄŸdı.

STKlar devreye girmeli

TBMM BaÅŸkanı Cemil Çiçek, sadece hükümetin deÄŸil, partilerin, STK ve meslek odalarının da konuya yoÄŸunlaÅŸmalarını isterken “Milletimizle ilgili bu kadar ağır, haksız, hukuk dışı suçlama yapılıyor da biz kurumlar olarak tepki koymuyorsak bu baÅŸkalarına fırsat verir. Olup biten her ÅŸeyi kamuoyu deÄŸerlendirecektir” dedi. MHP Genel Sekreteri Ä°smet Büyükataman da “Türk milletine soykırımcı yaftası vurmaya çalışanlar, düşmanlık gösterileri için ortam kollayanlar bundan yarar saÄŸlayamayacak ve iflasın eÅŸiÄŸinde bulunan ÅŸeref ve itibarlarını ayaÄŸa kaldıramayacaklardır” dedi.

Müslümanlar katledildi

TBMM Avrupa Komisyon üyesi ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise “HDP,  Türkiye Cumhuriyetini katliamcı gösteren AP kararını savunarak Türkiyeden nasıl oy isteyecek?” diye sordu. Kayatürk, kendi dedesinin Ermenilerce Vanda öldürüldüğünü hatırlatarak, ÅŸunları söyledi: “Ermeniler bölgede özellikle Vanda katliamlar yaptı. Müslümanlar da Ermenilere karşılık verdi. EÄŸer HDP, ‘Ermenilere soykırım yapıldı diyorsa Türklere de soykırımcı diyor. Ben buna katılmıyorum. O dönemde büyük acıların yaÅŸandığına inanıyorum. Burada Müslüman katliama yapıldı diye Ermeni katliamanı kabul etmeyecek miyiz. Müslümanlar da katledildi deÄŸimiz zaman da bu meselede bir denkleÅŸtirmeye gitmiyoruz. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024