Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3027 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2015 - 15:26

Erdoğan ve Davutoğlu Yüksekovada CANLI

Büyüt
Küçült
Erdoğan ve Davutoğlu Yüksekovada

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Hakkari Yüksekovada gerçekleştirilen Yüksekova Havaalanı açılış törenine katılıyor.

Başbakan Davutoğlu konuşuyor: Biz her yerde aynı motifleri kullanırız. Birileri bu güzel desenleri bölmek istese, geriye kilimden eser kalır mı? Birileri kilimlerin renklerini ayırmak istese kilimlerden geriye bir şey kalır mı?

Hereke halısı, Uşak halısı, Hakkari kilimi aynı renkle dokunmuştur. Ordu-Giresunda havaalanı olursa Yüksekovada da olur.

Gönüllerimiz birbirinden uzak olmayacak.

Hakkarinin AK Parti hareketi içinde ayrı bir yeri vardır. 2002 yılında büyük yürüyüşü başlattığımızda Cumhurbaşkanımız ilk mitingi Hakkaride yaptı.

Hakkarinin ve bölgenin önünde iki yol var. Havalimanımıza inen her uçakla bölge şenlenecek. Ticaret artacak. İrana, Iraka buradan gidilecek. Derecik Karaüzüm Kapısının resmi açılışının imzasını atıp öyle geldim.

Bu havalimanı sadece Türkiyeye değil İrana Iraka, bütün çevre ülkelerine önemli bir ulaşım merkezi kılmaktır amacımız.

Bütün bu güzel projenin karşısında terörü, gencecik çocuklarımızı dağa kaldırmaya yönelik fitne stratejisini devreye sokmak isteyenler var.

Bölgede yaşayan bütün kardeşlerimizin bunu görmesini istiyorum.

Biz göreve geldiğimizde Hakkaride sadece 1 ambulans vardı. Şimdi 42 ambulans var. 112 istasyonu 1 taneydi şimdi 15 tane var.

Hakkari Van arasını en kısa sürede yapacağız ve o çileli 32 viraja son vereceğiz. Bu dağları şenlendireceğiz.

Kürt, Türkmen Arap, Sünni, Şii bütün Iraklılar bizim kardeşimizdir. bütün bu sınırlar aşılacak. Herkes bütün sınırlara saygı gösterilecek ama insanlar gezmek için, ticaret için gelecek. Şu anda Irakla 400 milyon dolarlık bir ihracat var. Bunu milyar dolarlara çıkarmaya var mısınız?

HAVALİMANININ ADI SELAHATTİN EYYUBİ HAVALİMANI

Öyle bir isim verelim ki bizim birlik sembolü olsun. Yiğit Kürt kardeşlerim inşallah havalimanına bu mesajı verebilmek için ve Kudüs ebediyen Kürtlerindir Türklerindir Müslümanlarındır demektir demek için havalimanına Selahattin Eyyubi adını veriyoruz.

Kudüs Yahudilerindir diyenlerle dost olmadık olmayacağız.

ERDOĞAN KONUŞUYOR

Hakkari, Yüksekova, Çukurca, urmiye şehri için yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. Hakkari artık bugün Başbakanımız da ifade etti, Selahattin Eyyubi Havalimanı ile geleceğe bir başka yürüyor. Bu açılış 2 yıl ertelendi. 99 defa buraya saldırı oldu. Müteahhitler tehdit edildi. Bütün bunlar rağmen kararlıydık, azimliydik.

Bu havalimanı ile asker gelecek dediler. Askerin helikopteri var, Vana gelir Vandan buraya gelir. Hakkarili kardeşim uçağa binmek için 4 saat yol tepip Vana gitsin ki?

Bu zulüm değil miydi? Bunu yaptırmamak için ellerinden geleni yaptılar. Bunlar benim Kürt kardeşimi sevmiyorlar. Kürtler adına bunlar yok. Biz Kürt kardeşimizi Kürt olduğu için sevmiyoruz beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyoruz.

Birileri Zerdüşttür ve benim de Zerdüşlerle işim yok. Kimler onlar siz biliyorsunuz. Biz size sevdalıyız ya. Bizde ayrımcılık yok ama bunlarda ayrımcılık var.

Artık Hakkari Türkiyenin diğer 80 vilayetiyle de dünyayla da bütünleşti. Burada üniversite var mı? Var biz yaptık. ama bunlar üniversitenin camlarını kırdılar. Niye yavrularımızın eğitim görüp yetişmesini niye istemiyorlar acaba?

Bu havalimanının maliyeti 102 trilyon. Böyle bir yatırımla bitirdik. Yılda 1 milyon yolcu kapasitesine sahip. Bunu Urmiyeli kardeşlerimiz de yoğun bir şekilde kullanacaklar. Bizim gönül dünyamızın sınırları o kardeşlerimizi de içine alıyor. Bu havalimanının şehrimize ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımızı sayın Başbakanımızı, eski ve yeni Ulaştırma Bakanımızı, yüklenici firmamızı tebrik ediyorum.

Buranın yapımı gerçekten çok çileli oldu. Er ve ya geç bitireceğiz dedik bitirdik. Bugün Cumhurbaşkanı olarak Hakkariye ilk kez geliyorum. Hakkariye Başbakanlığımda 4.5 katrilyon yatırım yaptık.

Şemdinliye 50 yataklı bir hastane ile ağız ve diş sağlığı merkezi yapıyoruz.

Biz geldiğimzide Hakkaride 1 km bölünmüş yol vardı. bugün 73 km bölünmüş yol var.

Bu yollar örgüte rağmen yapıldı. Van Hakkari yolu 500 trilyonluk dev bir proje inşaat sürüyor.

Biz istismar siyaseti yapmıyoruz biz hizmet siyaseti yapmaya devam edeceğiz.

Onlar sadece tehdit etmeyi, engellemeyi bilir. Biz hizmet için yola çıktık. Allah ömür verdikçe de devam edeceğiz.

Örgüt ve onun güdümündeki partiye neler yaptığını biliyoruz. Ret politikalarını biz yok ettik. İnkarı biz yok ettik. Kürt vatandaşlarıma bu ülkede özgürce yaşamayı biz tattırdık. Ve geldik sayın Başbakanımız da söyledi: Öncelikle OHALi biz kaldırdık.

Önümüzdeki dönemde atacağımız adımlar var. Çözüm süreci aynı kararlılıkla devam edecek. Biz milletimiz için bu süreci başlattık.

Çok büyük risk aldık.Maruz kaldığımız darbe girişimlerinin hedefinde çözüm süreci vardı. Gezide ve 17/25 Aralıkta hedef çözüm süreci vardı. Azimle kararlılıkla bu saldırıları göğüsledik. Şehirler, köyler huzura kavuştu. Bu ülkede anneler çocuklarıyla kürtçe konuşamıyorlardı konuşmaya başladılar. Kürtçe propoganda yapıılabiliyor mu evet. Bunlar kendi kendine mi oldu?

Bugün Kürtçe yayın yapan bir devlet televizyonu var mı?

Şimdi elimde Kürtçe Kuran mesali var. bunu Diyanet işleri bastırdı. Malum partinin lideri çıktı bunun benim için basıldığını söyledi. 10 bin adet basıldı. Nedir bu Kurana Piroz. Benim Kürt kardeşim Kürtçe mealli Kuranı okumasın öğrenmesin istiyorlar.

Diyaneti kaldıracağız diyorlar, ne diyorsunuz? İmam Hatipleri kaldıracağız diyorlar. Ben dindar Kürt kardeşlerimin bunların karşısında nasıl duracağını biliyorum. Biz müslümanlar olarak bu duruşu her zaman sürdüreceğiz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024