Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3094 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Şubat 2015 - 07:47

Erdoğan cami ile gündeme getirdiği Kübaya gidiyor

Büyüt
Küçült
Erdoğan cami ile gündeme getirdiği Kübaya

Güney Amerikada yapılacak tur, 1995ten bu yana bölgeye Türkiyeden Cumhurbaşkanı seviyesinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olacak.

Bu ziyaretlerden ikisi, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nietonun 2013, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santosun 2011de Türkiyeyi ziyaretlerine mukabelede bulunma niteliği taşıyor.

Ziyaretler sırasında, üç ülkeyle ikili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki konuların kapsamlı şekilde ele alınması ve farklı alanlarda çeşitli anlaşmaların imzalanması öngörülüyor.

Ayrıca bu ülkelerde düzenlenecek iş konseyi toplantıları, Cumhurbaşkanı Erdoğana refakat eden işadamlarının yerel muhataplarıyla bir araya gelmelerine, karşılıklı yatırım ve ticaret projelerini değerlendirmelerine, mevcut projeleri de geliştirip daha üst seviyelere taşımalarına imkan sağlayacak.

Türkiyenin, Güney Amerikadaki iki stratejik ortağından biri olan Meksika başta olmak üzere, bölge ülkeleriyle her alanda ilişkilerinin güçlendirilmesini hedefleyen bu ziyaretler, gelecek süreçte aynı kararlılıkla ve artan ivmeyle devam edecek.

ERDOĞAN CAMİ İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl aralık ayında, 1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesinde yaptığı konuşmada Amerika kıtasının 1492den önce keşfedildiğini savunmuştu. Erdoğan, yaptığı konuşmada Oysa Kolombtan 314 sene önce 1178de Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmışlardır. Kristof Kolombun hatıralarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsedilmektedir. Kübalı kardeşimle bunu konuşuruz. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır demişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024