Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2813 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Mart 2018 - 10:45

DSP Seçimlere,Tek Başına Giriyor.

Büyüt
Küçült
DSP Seçimlere,Tek Başına
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, DSP, seçimlere tek başına katılacak. Yerel yönetim seçimlerine, milletvekilliği genel seçimlerine ve cumhurbaşkanı seçimine kendi adayıyla girecek. dedi.

Karamanda arkadaşının iş yerini ziyaret eden Aksakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhur ittifakı dan sonra ikinci bir ittifakın oluşturulması için bazı partilerin çaba gösterdiklerini söyledi.

Bu ittifaka da demokrasi veya demokratlar ittifakı gibi bir isim konulacağını düşündüğünü belirten Aksakal, şunları kaydetti:

Asıl amaçlanan ABDde olduğu gibi iki partili sistemi Türkiyeye dayatmak. Bu süreç içinde bu cumhur ittifakında yer alanlara cumhuriyetçiler, demokrasi ittifakı içinde yer alanlara da demokratlar gibi isimler takarak, iki partili sistemi topluma dayatacaklar. Türkiye gibi bir ülke adına hakikaten kaygı verici bir gelişmedir. Türkiye in 90 yıllık cumhuriyet değerleri ve demokrasi birikimleri adına da tehlikeli bir süreç.

DSP in seçimlerde hiçbir partiyle ittifak yapmayacağına dikkati çeken Aksakal, DSP, seçimlere tek başına katılacak. Yerel yönetim seçimlerine, milletvekilliği genel seçimlerine ve cumhurbaşkanı seçimine kendi adayıyla girecek. diye konuştu.

Aksakal, sözlerini şöyle tamamladı:

Biz öteden beri de hep şunu savunuyoruz. Geçmişte hükümetleri kurmak için başbakanlık misyonu vardı ve parlamentoya giren her partinin genel başkanı başbakan adayıydı. Dolayısıyla bunun için özel bir adaylık açıklaması ihtiyacı duymuyoruz.

Bütün siyasi partilerin genel başkanlarının, partilerinin cumhurbaşkanı adayı olmasını doğru buluyoruz. Biz de bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024