Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3372 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Ocak 2015 - 13:06

Doğu Perinçek 200 kişi ile Strazburga gitti

Büyüt
Küçült
Doğu Perinçek 200 kişi ile Strazburga

Dava Fransanın Strazburg kentinde AİHM büyük dairesinde yarın görülecek. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki grup, sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminaline geldi. Burada bir basın açıklaması yapan Perinçek, Ön yargıların taşlaştığı durumlarda adil karar vermek zordur. Ama AİHMin ikinci dairesi çok cesur bir karar verdi biliyorsunuz 17 Aralık 2013te. Şimdi büyük daireden aynı kararı bekliyoruz. Bunun için Strazburga gidiyoruz. Güveniyoruz çünkü haklıyız. Gerçekler de hukuk da bizim yanımızda. Avrupanın büyük özgürlük geleneğine, Fransız özgürlüklerine dayanıyoruz. Onun için çok güzel haberlerle döneceğiz. Milletimizi sevgi ve saygı ile selamlıyoruz şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE ADINA KOTARILMIŞ BİR DAVADIR

Görülecek davaya katılan heyette yer alan DSP Genel Başkanı Masum Türker de bir açıklamada bulundu. Türker davanın Türkiyenin geleceği ile ilgili bir dava olduğunu belirterek, Hepimiz biliyoruz ki bu dava Ermeni soykırımı davası değil. Ayrımcılığa uğramış ve arkadan vurulmuş bir dava var ortada.

İki taraf da bu konuda büyük zayiat vermiştir ama en büyük zayiatı Osmanlı İmparatorluğu vermiştir. Ama ne yazık ki öteden beri 3 ayrı noktada din ekseninde Ermenileri kışkırtarak ülkenin geleceğini ipotek altına alınmaya uğraşılıyor. Bu konuda sayın Perinçekin davası Türkiye adına kotarılmış bir davadır ve aslında bu seyahate Başbakanın ve hatta dışişleri bakanın da eşlik etmesi gerektiğini düşünüyorum dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Perinçek ve beraberindeki yaklaşık 200 kişi, Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlar terminaline girdi. Perinçek ve beraberindekiler özel bir havayolu şirketine ait uçakla Fransanın Strazburg kentine hareket etti.

3 AY HAPSE MAHKUM OLMUŞTU

Perinçek, İsviçrede 10 yıl önce çıkarılan Ermeni soykırımının inkrını yasaklayan yasanın yürürlüğe girmesinden sonra bu ülkeye giderek çeşitli konferanslar vermiş ve Ermeni iddialarını reddeden konuşmaları nedeniyle İsviçre mahkemeleri tarafından 2007 yılında 3 ay hapse mahkûm etmişti. Doğu Perinçek, bu ceza üzerine AİHMe başvurmuş, AİHM de 2013te aldığı kararla İsviçrenin insan hakkı ihlali yaptığına hükmetmişti. Bu karara karşı İsviçrenin yaptığı temyiz başvurusunu kabul eden Yüksek Mahkeme, davanın Büyük Daire tarafından değerlendirilmesini kararlaştırmıştı. 

Cengiz ÇOBAN / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024