Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2166 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mart 2015 - 13:19

Demirtaş, Arınçın sert sözlerine cevap verecek

Büyüt
Küçült
Demirtaş, Arınçın sert sözlerine cevap

Dolmabahçede açıklanan 10 maddelik çözüm süreci açıklaması sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş arasında sert bir polemik yaşanmıştı.

Son olarak Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Demirtaşa ağır sözlerle yüklenen Bülent Arınç, Demirtaş, çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmasın. Bana ulaşan bilgilerin gerçekliğini çok iyi bildiğim için söylüyorum. O şimdi önümüzdeki seçimler için iyi bir proje olarak görüyor. Bu proje sadece Demirtaşın şahsında değil içinde kızıl yıldızı barındıran Vatan Partisini de barındıran bir kısmı vardır. Düşünebiliyor musunuz milli görüşün içinde yer alan birisi Perinçekle birlikte Esadı ziyarete gidiyor. Çözüm sürecine ne kadar engel çıkarıldıysa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Selahattin Demirtaştır demişti.

DEMİRTAŞ CEVAP VERECEK

Arınçın sert sözleri sonrası gözler Selahattin Demirtaşa çevrildi. Bugün saat 12.30da partisinin grup toplantısında konuşacak olan Demirtaşın Arınçın ağır eleştirilerine cevap vermesi bekleniyor.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş parti grubu toplantı salonuna geldi. Demirtaşın açıklamaları anbean Posta.com.trde

Hepinizi sevgiyle hürmetle selamlıyorum. Hoş geldiniz.

YAŞAR KEMALİN MİRASI ŞEREFLE TAŞINACAK

2 gün önce büyük usta Yaşar Kemali yitirdik. Kendilerine Allahtan rahmet diliyorum. Hem ailesine hem de Türkiye halklarına, aslında eserleri 40 dile çevrildiği için tüm dünyaya baş sağlığı diliyorum. Emekçi bir yaşam ve adaletten yana bir mücadele her insana nasip olmaz. Bizler açısından bütün ezilenlerin bütün sömürülenlerin dili kültürü yok sayılanların ustalarını yitirmesi büyük bir kayıp. Bıraktığı miras ise şerefle taşınacak bir mirastır.

1923 belki zorlu koşullardı, o yıllar zor yıllardı. Fakat maalesef bugün değişen pek bir şey olmadı. Yoksulluk devam ediyor.

İŞ KAZALARIYLA İLGİLİ SGK FARKLI TÜİK FARKLI RAKAM VERİYOR

Bugün 3 Mart TMOBBun iş cinayetlerine karşı mücadele verdiği bir gün. Emekçiler yine meydanlarda. İş cinayetleriyle ilgili SGKnın rakamları ile TÜİKin rakamları arasında büyük fark var. STKlar buna dikkat etmeli. 10 misli iş cinayeti yaşanmasına rağmen Sosyal Güvenlik Kurumunun sadece bir kazayı gördüğünü kaydettiğini biliyoruz. 74 bin iş kazası. Ama TÜİK 600 bin diyor. Devlet kendi eliyle iş kazasını saklamış. Türkiyede ortalama her gün 20 iş cinayeti yaşanıyor. Kayıt dışı olduğu için ya da iş cinayeti diye kayda geçilmediği için yok sayılıyor.

En son Torunları hatırlarsınız, 10 işçi can vermişti. Başbakan bu işin peşini bırakmayacağız demişti. Cezaları verilecek ayrıca bu tür iş kazaları yaşanmayacak demişti. Şu anda tek bir kişi içeride değil. Suçlu mu değil mi bilemeyiz ama 10 işçi orada katledildi 3 ay tutuklu kalıp serbest kaldılar.

HÜKÜMET PARA BABALARINA ŞU MESAJI VERİYORDU

Hükümet para balarına şu mesajı veriyor. Türkiyede işçi çok ucuz, işçinin canı çok ucuz diyor. 10 işçi ölür 300 işçi ölür rahat ol diyor. Bu mesaj veriliyor. Aynı işçiler, o inşaatta can veren işçiler grev yapmış olsa, hakkını aramak için yolu kapatsa o işçiler orada önce öldüresiye döverler. Sonra içeri atarlar, arkasından ağır cezalar alırlar. İşçiye verilen mesaj da budur.

Kmau çıkarı nedneiyle metal işçilerinin grevini yasaklayanlar bunlar değil miy di? Maltepe Üniversitesi Hasttanesi işçileri işten atıldı. Çadır kurdular grev yaptılar. Ne yaptılar, karga tutumba döverek gözaltına alındı. 2 işçinin kolu kırıldı birisinin kolu çıktı. 10 işçiyi öldürenler tutuksuz ama işçi sesini yükselttiği zaman işçinin tepesinde olmaktan imtina etmiyor.

Bu ülkede emekten yana olan sendikaların siyasetle kol kola olmaktan çekilmemelidir.

ERDOĞAN KRİZ ÇIKMASIN DİYE MBYE TALİMAT YAĞDIRIYOR

Çalışanların durumu böyle ama resmi olarak 3 milyon işsiz var. Reel olarak ise neredeyse 10 milyon civarında işsiz var. Bunların 1 milyonu üniversite mezunu. 15-16 yıl okul okuyan gençler bunlar. Aileler dişinden tırnağından arttırmış. Üniversiteyi bitirmiş bu çocuklar iş yok. 81 ile üniversite yaptık diyorlar. 81 ile üniversite açmanın yarattığı sonuç bu işte. Türkiyenin yüzde 60ı 70i açlık sınırında. Bu insanları ne yapacaklar? Nasıl engelleyecekler, 2 yıl yalanla dolanla götürdün, ekonomi ciddi bir sinyal veriyor. Büyük ekonomik kriz çıkmasın diye sürekli Merkez Bankasına talimat yağdırıyor. Dolar fırlıyor Cumhurbaşkanının umurunda değil. Yeter ki faiz düşsün konut satışı canlansın işin sonrası kolay diyor. Seçim öncesi krizi olmasın diye elinden geleni yapıyor Cumhurbaşkanı.

YA DA DÜŞÜNMEYİN ZATEN, BAŞKAN OLAMAYACAK

Cumhurbaşkanı olarak hangi yasaya dayanarak Merkez Bankasına talimat veriyorsun? Bu anayasa beni bağlamıyor diyor. Seçimden sonra kendime yasa yapacağım diyor. Bunun için 400cük vekil istiyor. Başka bir vaadi yok. Bunu durduracak güç HDP. Başka da hiç bir güç yok.

Doların yükselişinden dolayı kur farkından dolayı 81 milyar borç atmış durumda. 60 tane saray parası havaya uçtu gitti.

Ekonomi Bakanı istifa için gidiyor ama seçime kadar ikna ediliyor. Her gün Cumhurbaşkanının hakaretlerine katlanmak zorundalar. Düşünün bir de Başkan olduğunu. Ya da düşünmeyin, olamayacak zaten.

HER TÜRLÜ KOMPLO KURACAKLAR

Seçim öncesinde AKPyle anlaşmamız yoktur. Biz başkasının ilkesizliği üzerinden yeni bir yaşam inşaa etmeyeceğiz. Her yerde HDPyi umut olarak, geleceğin kurtuluşu olarak benimsemiş olanlar bizim garantimizdir. Bu halk hareketi Türkiyenin gerçek teminatı olmuştur. Panik bu nedenle giderek büyüyecektir. Bizi her türlü komplo ve iftira ile yıpratmaya çalışacaklardır. Kendi çirkinlikleri kapatılamayacak boyutta olduğu için bizi engelleyemeyecekler. Bize saldıranlar sadece kendilerini yıpratıyorlar. hükümetin her alandaki yanlışını eleştirmek bizim temel misyonumuzdur. Kimileri HDPYi yanlış anlatmaya çalışabilir. Ama bizim görevimiz Ana Muhalefet Görevidir. VE mümkün olduğu ilk anda onun yerine geçmektir.

Nasıl yoksul emekçi halk kitlesiyle bu mücadeleyi sürdürdüğümüz farkındayız. Sokağa, mahalleye temas eden bir partiyi Türkiye hiç görmedi. Gerçek bir halk hareketini Türkiye bu kadar yakından görmedi. Bütün dünya bizi izliyor. Proje partisi olarak gelenler bizi başka şeylere inandırmak istiyorlar. Bir halk hareketinin onları süpüreceğini tahmin etmiyorlardır.

Biz yeni bir dikta rejimi için iktidara talip değiliz. Katılımcı bir iktidarı yaratmak istiyoruz. Bizim yeni muktedirlere yeni saraylara ihtiyacımız yok. Emek mücadelemiz var. Bizim emekçi iktidarına ihtiyacımız var.

Genç arkadaşlarımızın, bu dönemde çalışmalarımıza katkı vermesi çok önemlidir. Biz genç arkadaşlarımıza güveniyoruz. Bugün Bingöl Üniversitesinde 8. gününde açlık grevi eylemindeki arkadaşlarımıza selamlarımı gönderiyorum. Ben Bingöl Üniversitesi diyorum ama kendisi Elazığda kadrolu. Ama kendisi olsa iyi, kardeşi Burhanettin Baydaşı rektör yardımcısı yapmış. Mahmut Baydaş öğretim görevlisi. Bu Gıyasettin Baydaş üniversitede şirket kurmuş adeta. Şimdi öğrencilere kan kusturuyor. Kendisi AKP propogandası yapıyor. Bütün üniversite personeline AKP yandaşı gazeteye abone olma zorunluluğu getiriyor. bu öğrenciler rektöçrün zulmüne karşı basın açıklaması yaptığında hemen soruşturma açıyor. Şimdi YÖK Başkanına sesleniyorum. Yenilir yutulur şeyler değil. Rektörün kardeşinin rektör yardımcısı olmasına nasıl müsade edersiniz?

Bu rektör Kürdoloji Bölüm Başkanlığı yapıyor. Oradan da maaş alıyor. Fen Fakültesinden gelmiş Zazalar Kürt değil diye yazı yazmış.

Buradan Bingöl Üniversitesi rektörüne sesleniyorum, çocuklara kalkan eller kırılır. Asla provokasyona mahal verilmeden Bingöl Üniversitesine el atılması gerekir. Buradan Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖKe çağrı yapıyorum.

Bu politikaları eleştirince süreç karşıtı oldum

Geçen hafta hükümet ve HDP heyeti açıklama yaptı. Biz de ciddi bir emeğimiz var dedik. Elbetteki kesinlikle silahlar susmalı. Bu HDPnin ve HDPyi destekleyenlerin en büyük arzusudur. Demokratik siyasetten yanayız ve en kısa sürede bu çağrının yapılması için herkesin hazırlık yapmasını söyledik.

Biz bu hükümetin barış getirmesine inanmıyoruz dedik. Bunu dersen barışı bozma noktasına geliyormuşuz. Hükümetle barış yolunda anlaşamadığımız şey bu: Onlar barışı satmak istiyorlar biz barışı halkımıza armağan etmek istiyoruz. Biz sizin bu ülkeye barış getireceğinize zerre kadar inanmıyoruz. Bu açıklama 7 ay önce yapılacaktı neden yapılmadı? Şu 7 aylık gecikmeyi neden söylemiyorsun?

Neden biliyor musunuz, seçime yakın yapıp barışı pazarlamak için yaptılar.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024