Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3004 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Ocak 2015 - 12:03

Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalar

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli

Erdoğanın konuşmasından önemli satırbaşları şunlar:

Cumhurbaşkanlığım süresince beş ile ziyarette bulundum. Kırşehir cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiğim altıncı il oluyor. Bugün Kırşehirde çok önemli açılışları gerçekleştiriyoruz. Halkın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak ülkeyi devleti milleti ilgilendiren her konunun takipçisi olacağımı söylemiştim. Bu makamda beş ayımızı geride bıraktık.

Bu beş ay içinde 16 ülkeye resmi ziyaretlerde bulundum. Türkiyede üç devlet başkanını yedi başbakanı ve diğer üst düzey devlet adamlarını ağırladık. Pazar günü Somalideydik. Savrulan tehditlere rağmen, hatta bizden önce giden heyetimize yapılan bombalı saldırıya rağmen biz çekinmeden korkmadan ya Allah dedik Somaliye gittik. Programımızı harfiyen uyguladık.

GÜÇLÜ BİR İMPARATORLUĞUN VARİSLERİYSENİZ...

Orada devlet başkanı, sizin buraya gelmenizden dolayı Somalide çok büyük sevinç var. Eğer serbest bıraksaydık bir milyon kişi yollara dökülür sizi karşılamaya gelirdi. Ama güvenlik nedeniyle izin veremedik dedi. Şimdi bu muhabbeti, sevgiyi, çok çok iyi anlamak durumundayız. Bazı siyasi partilerin genel başkanları çıkaıyor bize şunu söylüyor ne işiniz var somalide. Türkiye ile ilgilenin diyor.

Biz 81 vilayetimizle, vatandaşlarımızın her biriyle ilgileniyoruz. Ama biz onlar gibi küçük düşünmüyoruz. Biz büyük düşünüyoruz. Adama sorarlar acaba sizin on bin kilometreyi aşkın mesafeden gelip de Irakta ne işin var Kobaniden ne işin var. Öyle mi? Ama siz eğer güçlü bir ülke güçlü bir imparatorluğun varisiyseniz böyle düşünemezsiniz. Evet, biz oralarda da varız diyeceksiniz. 

NUMAN BEYE DEDİM Kİ...

Biz dünyanın neresinde mazlum varsa, mağdur varsa oraya da uzanacağız. Nerede ata yadigarı varsa, cami külliye şehitlik varsa onu buluyoruz gün yüzüne çıkarıyoruz. İşte Cibutiye gittik, dediler ki burada sizin dedeleriniz vardı biliyor musunuz? Biliyorduk da özelliği neydi deyince, cumhurbaşkanı dedi ki buranın bir Tacura şehri var. O şehirde iki Osmanlı ailesi hala var. burada onların eserleri var dedi. Yoğun da programımız var. Ben de Numan Kurtulmuş beye dedim ki, hemen buradan bir heyetle beraber, helikopterle siz dedim oraya gidin yerinde bu incelemeyi yapın ve TİKA olarak biz o eserleri yeniden kazanalım, kazandıralım dedim.

Ve Numan bey bir heyet ile beraber eşini de yanına alarak oraya gittiler. Orayı yerinde gezdiler gördüler. TİKA orada mimarıyla mühendisiyle ilk incelemeyi yaptı. Oradaki o aileler ile de görüşmeler yaptılar ve döndüler. Oradaki muhabbeti anlattılar. Ah kardeşlerim ah bu yeryüzünde ecdadımızın bize bıraktığı mirasları biz görmezden gelemeyiz. Her zaman onlarla yatıyoruz, onlarla kalkacağız, onları da inşallah bu nesle ve geleceğe kazandıracağız.

Kapımıza gelen kim olursa olsun bizden yardım isteyen kim olursa olsun kapımızı açıyoruz. Bize Suriyeliler neden Türkiyede diyen soranlar, ahilik felsefesini anlamayanlar, Kırşehirin bu manevi havasından nasibini alamayanlardır. Biz Allahın izniyle ahilerimize, ahi evran gibi kutlu gönül insanlarımıza milletimize şehitlerimize gazilerimize mahcup olmayacak büyük bir devlet millet olmanın gereği neyse onu yerine getireceğiz.

KILAVUZU KARGA OLANIN...

Biz dünyanın ilgisiz kaldığı yüzüstü bıraktığı Somaliye sahip çıkarken burada ana muhalefetin genel başkanı çıktı bu Somali ziyaretinde hastane ziyaretinde, meseleyi anlamadan bilmeden oradaki dağıtmakta olduğum hediyeleri çocuklara dağıttığım hediyelerin ne olduğunu bilmeden yalan yanlış bir ifadeyle Türkiye cumhuriyetinin cumhurbaşkanına bir saygısızlık yaptı.

Bunun sonunda da yine rezil oldu. Kılavuzu karga olanın e biliyorsunuz ben söylememe gerek yok€¦

Biz çocuklara bir boyama kitapçığı dağıtıyoruz. O bunu anlamıyor, anlamak istemiyor. Ona bu aklı verenler kimlerse onu bu yanlışların içerisine sokuyorlar.

Hep siyasetteki bugüne kadar kullandığı argümanlar böyle çirkin oldu. Montaja dayalı oldu. Hep böyle yalan yanlış haberlere dayalı oldu. Hadi onlar şuursuz, edepsiz. Ama ana muhelefet partisinin genel başkanı da bu montajı gerçek sanarak almış getirmiş Mecliste bu edep dışı ahlak dışı montajı kullanıyor. Sonuçta ne oldu? kendisi küçük düştü. Türkiyeye de dünyaya da bir kez daha rezil oldu.

BUNLARIN İŞİ MONTAJ

Hatırlarsanız 2011de ne demişti? Ben de gideceğim. Sonra ne oldu? Kenyaya gitti, sonra döndü. Bunların işi montaj montaj. Bunlar montajdan şantajdan başka bir şey bilmez. Bunların kılavuzu paralel yapı. Paralel yapıyla el ele kol kola şimdi montaj sanatını öğrendiler, bunu uyguluyorlar. Başbakanlığım esnasında defalarca Kırşehire geldim. Şu güzel Kırşehire dahi gelemeyenler utansın. Biz işimize bakıyoruz, işimize bakacağız. Gelecek Kırşehirde açılış yapacak, gidecek Somalide açılış yapacak, Cibutide temel atacak, inşallah demokrasisiyle ekonomisiyle kardeşliğiyle Türkiyeyi daha da büyütmenin mücadelesini vereceğiz. Onlar durdurmanın mücadelesini verecek.

Biz Türkiyeyi daha da büyütmenin mücadelesini vereceğiz. İster Gezici olsun, ister paralel, ister yerli, yabancı medya olsun. kim ne derse desin. Kim ne yaparsa yapsın. Milletin iradesinden asla ve asla taviz vermeyeceğiz. Ne diyordu rahmetli Muharrem Ertaş Aşkın çalışan yorulmaz

SANATÇILAR ZİYARETİME GELMİŞLERDİ

Dün sanatçılar ziyaretime gelmişlerdi. Onlar da bu kadar enerjiyi nasıl buluyorsunuz dediler. Onlara da aynı şeyi söyledim. Aşkınan çalışan yorulmaz Biz milletimiz için aşkla çalışıyoruz. Son nefesimize kadar yorgunluk tanımayacağız. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024