Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1933 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Nisan 2015 - 05:44

Çözüm evrensel vatandaşlıkta

Büyüt
Küçült
Çözüm evrensel
Politika Haberleri › Çözüm evrensel vatandaşlıkta haberi AK Partinin seçim beyannamesinde yer alan yeni ve sivil Anayasada eşit ve evrensel vatandaşlık vurgusu, bazı muhalefet temsilcileri ve muhalefete yakın gazetelerde anayasadan Türklük çıkıyor eleştirisi yapıldı.
Star - Ankara

Uzmanlar dünya örneklerinin çoğunda anayasada vatandaşlık tanımının bile yapılmadığına dikkat çekiyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, vatandaşlığın, devletle kişi arasında bir bağ olduğuna dikkat çekerek, “Vatandaşlık, etnik veya kültürel kökenini ifade etmez. Bu vatandaşlık tanımı 61 ve 82 Anayasasında var. Asıl problemli olan 82 Anayasasındaki tabir. Bu tanım yapılmadan önce Türk yaşamıyor muydu. Vatandaşlık, hukuki bir bağdır.

Köken itibarıyla Türk değil, başka inanç, etnik kökenden olanlar da bağ kurduğunda vatandaş oluyorlar. Vatandaşlık tanımı çoğu Anayasada yoktur. Çünkü tanımlanması gereken bir şey değildir. Eğer Anayasa, Türkün ne olduğunu tanımlıyorsa bir vatandaşlık tanımı yok, sadece “Türk” tanımı vardır. Konu Türklükle alakalı bir konu değil.” 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024