Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2356 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Temmuz 2015 - 16:20

CHPnin MHP öfkesi dinmiyor

Büyüt
Küçült
CHPnin MHP öfkesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu Meclis Başkanlığı seçiminde MHPnin tavrıyla ilgili olarak Bahçelinin bu tutumuna, anlaşılmaz, akıl dışı, saçma denilebilir. Siyaseten izahı yok dedi.

AA

Koalisyon ihtimallerinin değerledirildiği CHPde, Meclis başkanlığı seçiminin, hükümet kurma müzakerelerini etkilemeyeceği görüşü ön plana çıkıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, meclis başkanını yüzde 60lık blokun seçememesinin üzüntüyle karşılandığı CHPde, MHP ve HDP in bulunduğu koalisyon seçeneğine zor gözüyle bakılıyor.

Koalisyon görüşmelerini, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu un açıkladığı 14 ilke etrafında gerçekleştirecek CHPde, bu maddelerde anlaşılması durumunda, AK Parti ile bir hükümetin kurulabileceği görüşü ağır basıyor.

Dönüşümlü başbakanlık modeli in konuşulduğu CHPde, Kılıçdaroğlu un, iki yıl süreyle başbakan olması halinde, seçim meydanlarında verdiği aşeron işçiliğin bitirilmesi, emekliye yılda iki maaş ikramiye, asgari ücretin bin 500 liraya çıkarılması gibi sözlerini yerine getireceği belirtiliyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu : Bahçeli in bu tutumuna, anlaşılmaz, akıl dışı, saçma denilebilir. Siyaseten izahı yok. TBMM Başkanlığının sembolik bir makam gibi görünse de Meclisin yasama ve denetleme görevlerini yerine getirmesi bakımından önemli olduğunu söyledi.

İktidarın 258, muhalefetin ise 292 milletvekilinin bulunduğunu anımsatan Bekaroğlu, 292 hükümet kuramayabilir, anlaşamıyor ama meclis başkanı çıkarabilirdi. Bu, çok da iyi olurdu. Cumhurbaşkanı, iktidar partisinin kurucu genel başkanı, başbakan da aynı partiden, hiç olmazsa meclis başkanı muhalefetten olabilirdi. Bu şık, doğru olurdu. Ama maalesef MHP in anlaşılmaz bir tutumuyla, meclis başkanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi e hediye edildi dedi.

Bekaroğlu, MHP in bu davranışını siyaseten bir yere koyamadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

Hangi açıdan bakarsanız bakın, anlaşılır bir şey değil. Ben, HDP ile hiçbir şey de olmam, orası flu diyor. HDP, seçimde yüzde 13,1 oy aldı, 80 milletvekiliyle TBMMye girdi. Sen de aynı seçime girdin, o zaman sen de flusun, sen de meşru değilsin anlamına geliyor. Sayın Bahçeli in bu tutumunun anlaşılır tarafı yok. AKP ile koalisyon kuracak, o nedenle böyle yaptı yorumları var. Ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum. MHP in, AKP ile bir anlaşması olsaydı, o zaman meclis başkanlığını niye verdi?

- MHP in tutumu anlaşılmaz, akıl dışı

MHPli milletvekillerinin, Biz, CHPden Ekmeleddin İhsanoğlu u desteklemelerini istedik, desteklemediler dediğini iddia eden Bekaroğlu, Peki CHP, İhsanoğlu u destekleseydi, MHP kendi adayını desteklemeyecek miydi? Çünkü HDPden oy almadan İhsanoğlu un seçilmesi mümkün değil, HDP in oyuyla seçilecekti İhsanoğlu. Dolayısıyla Bahçeli in bu tutumuna, anlaşılmaz, akıl dışı, saçma denilebilir. Siyaseten izahı yok. AKP ile koalisyon konusunda anlaştıysa, alsaydı meclis başkanlığını diye konuştu.

Bekaroğlu, MHP in, meclis başkanlığını AK Partiye hediye ettiğini ve Bahçeli in, koltuk tedarikçisi olduğunun ortaya çıktığını savundu.

Küçük oyunlarla Türkiye in bir yere gelemeyeceğini bildiren Bekaroğlu, Üzülerek ifade ediyorum, Ankarada maalesef bu krizin üstesinden gelecek siyasal akıl göremiyorum. MHP Genel Başkanının dünkü davranışı da buna en yakın örnek dedi.

- Koalisyon olsaydı Ekmeleddin Bey seçilirdi

Bekaroğlu, TBMM başkanlığı seçiminin, AK Parti-MHP koaliyonuna işaret etmediğini iddia ederek, MHP-AK Parti koalisyonunun bir işareti olsaydı, Ekmeleddin Bey seçilirdi. Böyle değil. MHP Genel Başkanının bu anlaşılmaz, saçma davranışının siyasi yorumunu yapan, bir süre sonra saçmalayacak. Anlaşılmaz bir şey bu ifadesini kullandı.

Bekaroğlu, bu sürecin, Türkiyeyi erken seçime götürme ihtimalinin bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

TBMM başkanlık seçimi, koalisyonu biraz zorlaştırdı ama olmayacak diye bir şey yok. Siyasetçiler, yaklaşmakta olan siyasal, uluslararası krizleri dikkate alarak bir hükümet kurabilirler, kurmalılar da. Fakat olmazsa, seçim olacaktır. Fakat olası bir seçimde de bugünkü tablodan farklı bir sonuç çıkmıyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis başkanlığı seçimi ile hükümet müzakerelerinin farklı olduğunu daha önce, birkaç kez söylemişti. CHP in koalisyon için 14 ilkesi var, Başbakan hükümet kurma teklifiyle CHPye geldiğinde, bu maddeler üzerinden konuşacağız. Bu maddeler üzerinde büyük ölçüde bir anlaşma olursa, hükümette olur CHP. Meclis başkanlığı seçimi, koalisyonun kurulmasını etkilemez.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024