Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3752 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Ocak 2015 - 15:51

CHP’deki TDH’li üyeler teker teker istifa etmeye başladı.

Büyüt
Küçült
CHP’deki TDH’li üyeler teker teker istifa etmeye
Mustafa Sarıgül’ün seçimlere Türkiye Değişim Partisi ile girmek üzere hazırlık yapması CHP’den kopuşları da beraberinde getirdi. CHP’deki TDH’li üyeler teker teker istifa etmeye başladı.

Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgülün, Türkiye Değişim Hareketi (TDH) ve Halkın Yükselişi Partisinin birleşmesiyle oluşan Türkiye Değişim Partisiyle (TDP) 2015 genel seçimlerine hazırlanmasının ardından CHPnin içerisindeki TDHliler kopmaya başladı. CHP Kağıthane üyesi Cengiz Arı ile CHP Beyoğlu ilçe üyesi Ali Fındık CHPden istifa ettiklerini duyurdu. İstifa eden iki isim de Mustafa Sarıgül tarafından kurulan TDHnin ilçe başkanlarıydı.

TDHnin Kağıthane İlçe Başkanı Cengiz Arı, CHP Kağıthane ilçe üyesiydi. İstifasını Twitterdan duyuran Arı, Son gelişmelerden dolayı, gördüğüm lüzum üzerine üyesi olduğum CHPden istifa ettim ifadelerini kullandı. TDH Beyoğlu eski ilçe başkanı Ali Fındık ise CHP Beyoğlu ilçe üyesiydi. Cengiz Arı ile aynı gün istifa eden Fındık, Yerel seçimlerde seçim ittifakı yapabilmek için alınan kararlar gereği üyesi olduğum CHP Beyoğlu ilçe üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz haftalarda TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın da Sarıgülün CHPden aday olduktan sonra TDHyi dondurduklarını ancak faaliyetlerinin yarın seçime girecekmiş gibi devam ettiğini açıklamıştı.

Yeni Şafakın haberine göre, TDHden isminin açıklanmasını istemeyen bir üye, ocak ayında yeni partinin ilan edileceğini söyledi. TDH üyesine göre, partinin adı Türkiye Değişim Partisi, genel başkanı da Mustafa Sarıgül olacak. TDP için toplantılar da tüm hızıyla devam ediyor. TDHli eski üyeler teker teker CHPden istifa ederek TDPye katılacak. Mustafa Sarıgül de ocak ayında Ankarada TDP Genel Kurul Toplantısı yaparak partiye resmiyet kazandıracak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024