Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3636 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2017 - 14:24

CHP li Loğoğlundan ABD ye tepki

Büyüt
Küçült
CHP li Loğoğlundan ABD ye
Eski Washington Büyükelçis CHPli Faruk Loğoğlu, ABDnin Suriyenin Humus kentindeki Şayrat hava üssüne yaptığı saldırıyı anlamsız gördüğünü söyledi. Loğoğlu, Bu saldırı Cenevre görüşmelerinin üzerine ağır bir darbe vurulmuş anlamına da gelir

Rus yayın organı Sputnike konuşan emekli büyükelçi eski CHPli Faruk Loğoğlu, İdlibde cereyan eden kimyasal saldırı iddiasının çok vahim olduğunu söyledi. Loğoğlu, Bunu kim yaptıysa ortaya çıkarılması lazım dedi.

BUNU REJİM YAPMAZ DEMİYORUM AMA…

BMnin bu konuda araştırma yaptığını söylemesine rağmen Batılı ülkelerin özellikle ABDnin bu işin Esed ve ordu tarafından yapıldığı kanısında olduğunu ifade eden Loğoğlu, Bu doğru olabilir, ‘Bunu rejim yapmamıştır, yapamaz demiyorum ama henüz ardında soru işaretleri olan bir tablo ile karşı karşıyayız diye konuştu.

SALDIRI DENGELER BAKIMINDAN İYİYE DOĞRU BİR GELİŞME OLMAYACAK

ABDnin bu saldırısını biraz anlamsız gördüğünü vurgulayan Loğoğlu, bunun Suriyedeki dengeler bakımından iyiye doğru bir gelişme olmayacağını tam tersine Suriyedeki gerilimleri özellikle de Rusya ile ABD arasındaki sıkıntıları, görüş ayrılıklarını daha da pekiştireceğini söyledi. ABD Başkanı Donald Trumpın beyan ettiği ana hedefin IŞİD ile mücadele olduğunu belirten Loğoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

TRUMP U DÖNÜŞÜ YAPTI

Daha birkaç gün önce Esadın geleceğinin Suriye halkının işi olduğunu söyleyen Trump yönetimi çok ciddi bir u dönüşü yaparak bu Esadı da karşısına aldı. Esadı karşısına alması Suriyedeki kargaşayı ve çıkmazı daha da derinleştirir. Siyasi boşluklarda terör örgütleri IŞİD başta olmak üzere bunlar güç kazanıyorlar. O açıdan da bunun sonuçlarının yani bu füze saldırısının sonuçlarını düşünmek lazım. Karışık bir tablo daha da karışık hale geldi. Bu ateşkesin büyük ölçüde sona ermesi anlamına da gelebilir. Bu saldırı Cenevre görüşmelerinin üzerine ağır bir darbe vurulmuş anlamına da gelir.

ANKARANIN DESTEĞİ YANLIŞ SURİYE POLİTİKASININ DEVAMI

Loğoğlu, ABDnin Suriyedeki hava üssüne saldırmasına Ankaranın verdiği desteği de değerlendirdi. ABDnin adımının ateşkesi pekiştiren bir tablo olmadığını vurgulayan Loğoğlu, Bu nedenle Türkiyenin Trumpun bu saldırısını alkışlaması, desteklemesi hatta ‘gerekirse biz de varız demesini ben yanlış Suriye politikasının devamı olarak görüyorum dedi. Suriyenin şu sırada daha çok savaşa değil ateşkese ve barış görüşmelere ihtiyacı olduğunu kaydeden Loğoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Amerikanın bu saldırısı Suriyedeki muhalif güçleri cesaretlendirecektir ve bunların Cenevre hevesini zaten isteksiz olan Suriye muhalefetini tamamen isteksiz hale getirecektir. O bakımdan Türkiyenin hükümetin daha doğrusu, Ankaranın tavrını savaştan, askeri müdahaleden yana koymasını ben yanlış buluyorum. Elbette bunu Esad yaptıysa bunun hesabı sorulmalı. Bu ve daha önceki saldırıların da hesabı sorulmalı. Ama bunu şu sırada askeri bir müdahale ile yapmanın Suriyedeki çıkmaza nasıl yardımcı olacağını anlamakta güçlük çekerim.

 

REK



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024