Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2866 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mart 2018 - 14:23

CHP, KHKları madde madde AYMye taşıyacak

Büyüt
Küçült
CHP, KHKları madde madde AYMye
CHP, Resmi Gazete’de yayınlanan KHKların iptali için AYMye başvurmaya hazırlanıyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, OHAL KHKlarının Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından CHP in izleyecekleri yol haritasını değerlendirdi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan CHPli Özer, Cumhuriyet tarihinin en hukuksuz ara döneminin içinde olunduğunu savundu. “Burada da 31 tane Kanun Hükmünde Kararname ile karşı karşıyayız” diyen Özer, şu görüşleri dile getirdi:

“Bunlardan 5 tanesi 1,5 yıl önce kanunlaşmış ve tarafımızdan Anayasa Mahkemesi e götürülmüştü. Geriye kalanlarla ilgili normal şartlarda herhangi bir tanesi için bile 60 günlük sürede Anayasa Mahkemesi başvurusu hazırlanması oldukça külfetli bir iş. Böyle bir şey ile karşılaşacağımızı biliyorduk, bu nedenle uzun süredir KHKları çalışıyorduk.

MADDE MADDE BAŞVURU YAPACAĞIZ

Tüm Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonu üyesi milletvekillerimizle yaptığımız toplantıda işbölümü yapmış, her KHKyı milletvekillerimize bölüştürmüş ve raporlarını almıştık. Anayasa hukuku konusunda deneyimli bilim insanları ile basına ve kamuoyuna kapalı bir çalıştaydüzenledik, orada görüşlerini aldık. Şu anda her bir KHK üzerinde titizlikle ayrı ayrı çalışıyoruz. Anayasa Mahkemesi e götüreceğimiz KHKlarda madde madde başvuru yapacağız. Elbette KHKlar açısından 10 gün içinde şekil yönünden itiraz 60 gün içinde eylemli içtüzük ihlali olarak değerlendirdiğimiz yönlerden itiraz ve ayrıca esasa yönelik itirazlarımız olacak.

SİYASİ PARTİLERİN KATKILARI TALEP EDİLEBİLİR

CHPli Özgür Özel, hukukçuların, KHK ın süresi içinde komisyonda ve Genel Kurulda görüşülmemiş olmalarını şekil yönünden itiraz olarak incelediğini kaydederek, “Bunların birer eylemli içtüzük ihlali olduğundan hareketle kararın alındığı günden 60 gün içindeeylemli içtüzük ihlali başvurusunu yapmayı değerlendiriyoruz” dedi. 

Ayrıca normal kanunların Anayasa Mahkemesi tarafından denetlenmesi şekliyle madde madde içerik yönünde itirazları olduğunu ifade eden Özer, CHP olarak akademisyenlerle, anayasa hukukçuları ile temas ve çalışma içinde olacaklarını söyledi. Özer, “CHPye sağlanmış olan Anayasa Mahkemesi e başvuru yapma ödev ve sorumluluğunun ağırlığını, tüm siyasi partileri etkiliyor olması nedeniyle de diğer siyasi partilerin bu konuda görüşlerini alacak bir siyasi partiler turu planlayabilir, katkılarını talep edebiliriz. Ancak bunun için konuyu MYK toplantısında tartışıp, olumlu bir karar alınması gerekiyor” diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024