Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3301 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Eylül 2018 - 13:15

CHP: İttifakı halk ile yapacağız

Büyüt
Küçült
CHP: İttifakı halk ile
Yerel seçimlere az bir süre kala CHPli Seyit Tosun “Biz ittifakı halkla, milletle yapacağız açıklamasında bulundu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. MYK açıklamasını, Parti Sözcüsü Faik Öztrak yerine, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptı. Torun, toplantı devam ederken düzenlediği basın toplantısında, şunları kaydetti.

Yağmacı ve betoncu AKP in artık bu anlayışı bitmiştir. Şimdi içinde bulundukları durumdan kurtulmak için ittifak görüşmeleri yapıyorlar. Seçimi kazanamayacağınız anlayışıyla korku ve panik içinde misiniz? Siz o kentleri geçmişte ittifakla kazanmadınız, sadece kötü bir belediyecilik anlayışı ortaya koydunuz. Ülkeyi kötü yönettiniz ve bunun korkusuyla hareket ediyorsunuz.

BİRBİRİMİZİ KUCAKLAYACAĞIZ

İttifakı halkla yapacaklarını belirten Tosun; Ne yaparsanız yapın belediyecilikte artık sizin haramicilik döneminiz bitmiştir. Biz hangi partiden olursa olsun tabanda vatandaşla ittifak yapacağız. Biz CHP in derman belediyeciliğini, sosyal demokrat belediyeciliği iktidara getireceğiz. Biz artık kentlerimizi ortak toplumsal sözleşmeyle, ortak akılla yöneteceğiz. Birbirimizi kucaklayacağız ve bir arada yaşamanın mutluluğunu tadacağız. Ayrıştırıcı değil kucaklayıcı olacağız. dedi.

CHPli Tosun sözlerine şöyle devam etti: Geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, hangi siyasal anlayışa sahip olursa olsun bizim amacımız bir taban ittifakı ile bir derman belediyeciliğini ortaya koymak. AKP ile MHP her ne kadar ittifak kuracaklarını ifade ederlerse etsinler, inanıyorum ki, vatandaşlarımız tabanda kuracağı ittifaklarla kendisini yönetecek anlayışı göreve getirecektir. İster Trump ister Putin ile ittifak kursunlar, artık çözüm onlar için bitmiştir çözüm CHPdedir.

ADAYLARIMIZI PEYDER PEY AÇIKLAYACAĞIZ

Biz görevde olduğumuz belediyeleri elbette ki ayrıca değerlendireceğiz. Bugüne kadar ortaya koydukları performansları belli. Devam edip etmeyeceklerimizi açıklayacağız. Biz bütün belediyeleri şöyle sıraladık. Yüksek oy oranıyla kazandığımız kaybettiğimiz, az oy oranla kaybetiğimiz ve kazandığımız yerler olarak ayırdık. Bunları da belli değerlendirmelere tabii tutarak peyder pey açıklayacağız.

CHP DIŞINDAN BİR İSİM DEĞERLENDİRİLİR

CHP dışından bir isimle ilgili bir görüşmemiz yok. Ama yarın çıkar değerlendirilir diyen sözlerine şöyle devam etti:

Önseçim tabii ki yapılacak. Aday tespitinde tek bir yöntem uygulanmayacak. Önseçim, eğilim yoklaması, merkez yoklaması olacak. Bunlar anketlerle beslenecek. İlla tamamında önseçim, eğilim yoklaması, merkez yoklaması olacak diye bir şey yok. Ama ağırlıklı olarak da tabii ki önseçim kullanacağımız metotlar arasında aday tespitinde





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024