Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2746 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Nisan 2018 - 10:49

CHP 81 İlde Ohal İçin Oturma Eylemi Gerçekleştirdi.

Büyüt
Küçült
CHP 81 İlde Ohal İçin Oturma Eylemi
CHP OHALi protesto etmek için 81 ilde oturma eylemi düzenledi. Taksim Meydanda eyleme polis izin vermezken, Şırnak a ise 3 askerin şehit düştüğü haberi ile eylem iptal edildi.

CHPliler dün Türkiye in dört bir yanında OHALe karşı oturma eylemi gerçekleştirdi. 81 ilde karşılık bulan eylemde İstanbulda Taksim Meydanı katıldığı için çevresinde oturma eylemi gerçekleştirilirken, Şırnak a gelen şehit haberinin ardından eylem iptal edildi.

Bazı illerden OHAL eylemine ilişkin notlar şöyle:

İSTANBUL

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından OHALe karşı Taksim Meydanı da düzenlenmesi planlanan basın açıklaması ve oturma eylemine polisin izin vermemesi üzerine, aralarında İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile milletvekillerinin de olduğu yüzlerce kişi, eylemi İstiklal Caddesi girişindeki Fransa Başkonsolosluğu önünde yaptı. Eylem nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alan polis, Cumhuriyet anıtı ve çevresini erken saatlerde bariyerle kapattı. 

İl Başkanı Kaftancı ın basın açıklaması yapmasının ardından oturma eylemi yaklaşık bir saat sürdü. Eylemin ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

ANKARA

Ankarada CHP İl Örgütü öncülüğünde Güvenparkta düzenlenen oturma eylemine, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Haluk Koç, Fethi Açıkel, CHP milletvekilleri, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin,  İl Kadın Kolları Başkanı Türkan Çınar ve çok sayıda partili destek verdi. İktidar partisinin OHALi bir kez daha uzatmanın peşinde olduğunu söyleyen CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, şunları söyledi:

İlan ederken 1 buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine artık yeter demeye başlamıştır. Ankarada ki saraylılara sesleniyoruz. Biz OHAL değil demokrasi istiyoruz.

width=650

ŞIRNAK: ŞEHİTLER NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Şırnak a CHP tarafından OHAL değil, demokrasi istiyoruz sloganıyla yapılması planlanan oturma eylemi, Bestler- Derelerdeki üs bölgesine düzenlenen ve 3 askerin şehit olduğu terör saldırısı nedeniyle iptal edildi. 

İZMİR

CHPlilerin OHAL değil demokrasi istiyoruz sloganıyla 81 ilde düzenlediği bir saatlik oturma eyleminin İzmirdeki adresi Konak Meydanıydı. Eyleme CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Atilla Sertel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHPli Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHPli Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçe başkanları ve yaklaşık bin partili katıldı. Eyleme katılanlar Ne darbe ne OHAL demokrasi derhal, Direne direne kazanacağız, Şeker fabrikaları satılamaz, OHAL değil demokrasi istiyoruz sloganları attı.

ANTALYA

Saat 12.00de Cumhuriyet Meydanı da bir araya gelen CHPlilere, sivil toplum örgütleri destek verdi. CHP genel başkan yardımcıları Çetin Osman Budak ve Gamze Akkuş İlgezdi, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın da saat 13.00e kadar süren oturma eylemine katıldı.

ADANA

Adanada CHP üyeleri, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının sona erdirilmesi için oturma eylemi yaptı. Türkiye genelinde olduğu gibi eş zamanlı olarak saat 12.00de merkez Seyhan ilçesindeki Atatürk Parkı da bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 500 CHP üyesine, çeşitli sendika, siyasi parti ve meslek odası ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi destek verdi. 

 

Kaynak Yeniçağ: CHPden 81 ilde OHALe karşı oturma eylemi





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024