Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1957 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Temmuz 2015 - 16:47

Bir an önce görevlendirme yapmalı

Büyüt
Küçült
Bir an önce görevlendirme
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümet kurma sürecine ilişkin, Gecikme doğal değil. Sayın Cumhurbaşkanının bir an önce görevlendirmeleri yapması gerekiyor dedi.

TBMM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMMde Kamu Taşeron İşçileri Kadrosunu İstiyor Platformu üyelerini kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Meclis Başkanlığı seçiminde MHPnin izlediği tutum ile CHP ve MHP sözcülerinin karşılıklı açıklamalarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şu karşılığı verdi:

Meclis Başkanlığı seçimi bitti. Artık, O onu dedi, bu bunu dedi bu eski hastalıklardan siyasetin kurtulması lazım. Meclis Başkanı seçildi. Bitmiştir artık. Ben de aradım Meclis Başkanını kutladım, seçildi diye. Meşruiyeti tartışılıyor mu? Hayır. Seçildi. Mesele bitmiştir. Gerisini milletin takdirine bırakmamız lazım. Vatandaş kahvede, evinde, parkta, kırda, fabrikada konuşur. Vatandaşın takdirini bırakmamız lazım. Dolayısıyla o eski, kısır anlayışlardan artık kurtulmamız lazım. Vallahi bıktım. Dedikodudan bıktım. Yeter artık. Bunları bitirmemiz lazım.  

Türkiyenin uzun süre geçici hükümetle yönetilmesi doğru değil

Hükümeti kurma görevlendirmesinin gecikmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Gecikme doğal bir gecikme değil. Sayın Cumhurbaşkanının bir an önce görevlendirmeleri yapması gerekiyor. Parlamento tatilde olduğu için ve Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği takvim işledi. Milletvekillerimiz geldiler, yeminlerini ettiler. Meclis Başkanı seçildi. Başkanlık Divanının oluşması içinCHP üzerine düşeni yaptı. Kendi grubunda seçimleri de gerçekleştirdi. Diğer üç partinin de yapması gerekiyor. Arkasından Sayın Cumhurbaşkanının ivedilikle bu görevleri vermesi gerekiyor. Türkiyenin uzun süre geçici bir hükümetle yönetilmesi doğru değil. Bir an önce hükümetin kurulması, göreve başlaması lazım. Eğer seçime gidilecekse uzun uzun beklemenin de mantığı yoktur. Eğer bir koalisyon oluşmazsa hızla seçime gidilir, gereği yapılır.

Vatandaşın liderlerden ortaya çıkan tablonun gereğini yapmasını ve uzlaşarak hükümet kurmasını istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP olarak vatandaşın bu yöndeki sözlerine kulak verdiklerini aktardı. Kılıçdaroğlu, Şimdi dört siyasi parti liderine düşen, demokrasilerdeki uzlaşma kültürünü hayata geçirmek, koalisyonu kurmak ve gereğini yapmak diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024