Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3996 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Ocak 2019 - 21:26

Beyin göçü iddiası Mecliste

Büyüt
Küçült
Beyin göçü iddiası
Türk savunma sanayiinde beyin göçü iddiası Meclise taşındı. Hollandalı şirketlerin, Türk savunma sanayii 100e yakın mühendisi transfer ettiği iddia edildi.

Hollanda şirketlerinin son dönemde Türk savunma sanayii ve teknoloji şirketlerinden 100e yakın mühendisi transfer ettiği öne sürüldü.

Hollanda hükümetinin, transfer edilecek Türk mühendislere vatandaşlık sözü verdiği de öğrenildi.

Cumhuriyet en Mustafa Çakırın haberine göre mühendisler yurt dışına gitmeden önce TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE), Türk Havacılık Uzay Sanayii (TAI) ve ASELSANda çalışıyordu.

HOLLANDA VATANDAŞLIK VERİYOR

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Türkiyedeki ekonomik sıkıntı ve Hollanda hükümetinin mühendislere vatandaşlık sözü vermesinin ‘beyin göçü ü hızlandırdığına dikkat çekti.

Aygun, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesi verdi ve Meclise araştırma önergesi sundu. CHPli vekil, mühendislerin Hollandaya gidişinin Türkiye için önemli bir beyin göçü olmakla birlikte, teknoloji ve savunma sanayiine yönelik stratejik çalışmaları tehlikeye düşürmesi açısından da son derece tehlikeli bir nitelik taşıdığını vurguladı.

Aygun ayrıca, savunma sanayinde çalışan mühendislerin çalışma ve ücret koşullarını iyileştirecek düzenlemelerin yapılıp yapılmayacağı, beyin göçünü önlemek için başka ne gibi önlemler alınacağı hakkında bilgi istedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024