Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2282 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 14:29

Başbakanlık teklifi ne yanıt

Büyüt
Küçült
Başbakanlık teklifi ne
MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu: Bahçeli in Sırf Başbakan olmak için ilkelerinden vazgeçti dedirtmesi mümkün değil

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Genel BaşkanDevlet Bahçeli in, HDP in içeriden ya da dışarıdan destek vereceği birkoalisyonda yer almayacaklarını açıkladığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu un MHP ile koalisyon kurma ve Bahçeli in Başbakan olması önerisi için O işin olmayacağı açık dedi.

25. Dönem parlamentosunun milletvekilleri kayıt yaptırmaya devam ediyor.

Kaydını yaptıran Yusuf Halaçoğlu, gazetecilerin soruları üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu un CHP ile MHP in koalisyon kurması ve Başbakanlığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli in yapması önerisini değerlendirdi.

Koalisyon için CHP ve MHP in milletvekili sayısının yeterli olmadığına işaret eden Halaçoğlu, üçüncü partinin desteğinin gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu un üçüncü parti olarak HDPyi kastettiğini sandığını ifade eden Halaçoğlu, Genel Başkanımız, bizim HDP in içeriden ya da dışarıdan desteğiyle bir koalisyonda yer almayacağımızı belirtti. Dolayısıyla o işin olmayacağı açık diye konuştu.

BAHÇELİNİN SIRF BAŞBAKAN OLMAK İÇİN İLKELERİNDEN VAZGEÇTİ DEDİRTMESİ MÜMKÜN DEĞİL 

Bahçeliye Başbakanlık teklifinin bu durumu değiştirip değiştirmeyeceği sorulan Halaçoğlu, Her siyasi parti iktidar, her genel başkan başbakan olmak ister. Devlet Beyin çok özel bir yanı vardır, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben der. Başbakanlık ikinci plandadır. Başbakan olmadan ülkeye hizmet edilecekse onu da eder. Sırf Başbakan olmak için ilkelerinden vazgeçti dedirtmesi mümkün değil dedi.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU: BU SORULARIN MUHATABI... 

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu da gazetecilerin, Meclis Başkanlığı için adının geçmesi ile ilgili soruları üzerine, sözlerine ramazanın hayırlı olması temennisinde bulunarak, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirelin vefatından duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Meclis Başkanlığı konusunda bir şey söylemesinin mümkün olmadığını ifade eden İhsanoğlu, Çünkü, bunlar genel başkanlar seviyesinde yapılacak müzakereler içerisinde tespit edilecek hususlardır. Bunun muhatabı sayın genel başkandır. Ben bu partinin bir milletvekiliyim. O bakımdan bu soruların muhatabı sayın genel başkandır, Başkanlık Divanıdır. Onun için benim bu konuda herhangi bir beyan vermem uygun olmaz diye konuştu.

İnsanoğlu, HDP in dışarıdan desteklediği, CHP-MHP koalisyonuna nasıl bakarsınız? sorusuna ise yanıt vermedi.

AA 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024