Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1816 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Temmuz 2015 - 12:14

Başbakan Davutoğlu: Piyonları sahneye sürenler hesap verecekler

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Piyonları sahneye sürenler hesap

HDPnin sözcülerinden şehitlerin hesabını soracaklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, piyonları değil şahları, vezirleri hedef alarak PKKnın merkezlerine, DAEŞe ve DHKP-Cye operasyon kararı aldık dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, “Kutuplaşma siyasetine karşı biz, uzlaştırma siyasetini takip etmeye devam edeceğiz. Çünkü milletimiz bunu istedi” dedi. Davutoğlu, “Milletimiz siyasi partilere ‘bir araya gelin, konuşun dedi. Bu dönem gösterdi ki Cumhurbaşkanlığı makamı dışlanarak, izole edilerek Türkiyede meşruiyet çizgisi içinde siyaset yapılamaz. Cumhurbaşkanlığının yönlendirilmesi olmaksızın hükümet kurulamaz. Birileri Erdoğan-Davutoğlu-AK Parti karşıtlığı üzerinden siyaset yapabilir, ama düzenleyemez. Siyaseti düzenleme gücü milletten alınan yetki ile yapılır. O yetkiyi de biz aldık” diye konuştu. Davutoğlu, şöyle devam etti: “Ama bu AK Partinin kazanımlarından, ilkelerinden fedakarlık anlamına gelmez. 13 yıllık birikimi ve rövanşist bir yaklaşım içinde olan kimseyle AK Parti herhangi bir şey konuşmaz.”

Hedefimiz şah ve vezirler

Türkiyenin, 10 Ekim 2013te DAEŞi terör örgütü ilan ettiğini hatırlatan Davutoğlu, “23 Temmuzda Güvenlik Zirvesinde ‘Piyonlar değil, arkasındaki şahlar, vezirler hedef alınacak dedik ve o gece eş zamanlı PKK merkezlerine, DAEŞe ve DHKP-Cye operasyon kararı aldık” diye konuştu.

TBMM kürsüsünde konuşan HDPli Osman Bayderime de tepki gösteren Davutoğlu “HDP  sözcüsüne hatırlatırım, biz o seslenişleri bütün bir milletle yapa yapa buralara geldik. Ama sizlerin eli semaya yükselmeli, Kandil Dağına yükselmemeli. Önce onu öğreneceksiniz” dedi. Davutoğlu, “Çanakkalede, İstiklal Harbinde yedi düvele nasıl savaşmışsak, bugün üç terör maşasıyla da onun arkasındaki terör gladyosuyla da her yerde savaşmayı, gerektiğinde her türlü fedakarlığı yapmayı iyi biliriz” dedi.

AK Partisiz olmaz

Davutoğlu, “AK Partisiz bir Türkiye hayal edenler oldu. Cumhurbaşkanlığının dışlandığı Türkiye isteyenler oldu. Ama 1,5 ay geçtikten sonra herkes görmektedir ki, AK Parti olmadan Türkiyede siyasetin doğası şekillenemez” açıklamasında bulundu.

Üç maşa devrede

Türkiyeyi kaosa sürüklemek isteyen üç maşanın aynı anda devreye sokulduğuna dikkat çeken Davutoğlu şöyle konuştu: “İlk olarak DEAŞ, ikinci PKK ve üçüncü maşa olarak İstanbul sokaklarında yüzleri maskeli ve silahlı şekilde gösteri yapanlar devreye girdi.”

Bunlar terör gladyosu

“İki polisimiz uyurken, vurularak şehit edildi. HDP sözcüleri önce onun hesabını verecekler” diyen Davutoğlu,“haddini bilmez eş başkanlardan biri ‘bütün oyunlar Saray gladyosunun eseridir diyerek hakaret ediyor. Asıl siz, terör gladyosunun unsurlarısınız” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024