Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2121 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Ağustos 2015 - 13:07

Başbakan Davutoğlu: Kamu düzeni sağlanmadan hürriyet olmaz

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Kamu düzeni sağlanmadan hürriyet
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Kamu düzeni sağlanmadan hürriyet olmaz haberi Silahlar bırakılana, silahlı gruplar Türkiyeyi terk edene kadar huzur ve demokrasi operasyonlarını sürdüreceklerini söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, gerektiğinde sizler ve bizler bu vatan için kendimizi ve çocuklarımızı feda etmeye hazırız dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB Genel Merkezinde gerçekleştirilen ‘Teröre Karşı Sivil İnisiyatif programına katıldı. Buradaki konuşmasında terör örgütlerine yönelik operasyonları eleştirenlere yanıt veren Davutoğlu, “yaşananların arka planını bilmiyormuş gibi hükümetimizi erken seçim için bu operasyonları yapmakla suçluyorlar. Bu hepimize yapılan bir suikasttır” dedi. Davutoğlunun, “Gerektiğinde sizler ve bizler bu vatan için, gelecek için evlatlarımız da kendimizi de feda etmeye hazırız. Bu fedakarlığı da dünya alem bilmelidir” sözleri salondakiler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Güç birliği mesajı

Kamu düzeninin olmadığı yerde din ve vicdan hürriyetinin, hayat hakkı fikir hürriyeti ve girişim hürriyetinin de olmayacağını belirten Davutoğlu, kamu düzeni, güvenlik ve özgürlüklerin bir arada olması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Siyasi tavrın dışında, sivil inisiyatif olarak sizlerin bir araya gelmeniz, en güçlü mesajı vermek bakımından hayati derecede önemlidir. Bugün bu toplantı, teröre karşı verdiğimiz mücadelenin en önemli ayağıdır. Buraya teşrif ederek, Ankaraya, başkente teşrif ederek sizler ülkenin bütününe en doğru mesajı vermiş oluyorsunuz ve ‘İşverenler olarak, işçiler olarak, memurlar olarak, helal rızık için sabah dükkanını açan esnaflar olarak bizler teröre karşı omuz omuzayız, birlikteyiz diyorsunuz. Size teşekkür ederim.”

BAŞBAKAN ONBAŞININ CENAZESİNDE

Şırnakta, şehit edilen 3 askerden biri olan şehit Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım için Kocatepe Camiinde Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından tören düzenlendi. Törene katılan Başbakan Davutoğlu, şehidin babası Haşim Yıldırımı baş sağlığı diledi.

SOKAKLARDA VANDALLAR OLMAYACAK

Silahlar bırakılana, silahlı gruplar Türkiyeyi terk edene kadar terörle mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “PKKnın bilinen tüm sığınakları imha edildi. Çözüm süreci konusunda irademiz sabittir. Şehitler olursa çatışmasızlığı kabul etmeyiz. 39 ilde 1302 terör zanlısı gözaltına alındı. Sokaklar vandalların gösteri alanı olmayacaktır. Bundan sonra da sınırımızda askerimize sıkılan bir kurşunun bedeli o kurşunu sıkanların tümünün tasfiyesiyle sonuçlanacaktır. Ta ki kimse bir daha sınırlarımıza bu şekilde hangi maske altında olursa olsun, DAEŞ veya başka terör örgütü veya başka rejimler böyle bir şeye cesaret edemesinler” dedi.

HUZUR VE DEMOKRASİ OPERASYONLARI

Barış güvercinliğine soyunanların gerçekleri görmezlikten geldiğini dile getiren Davutoğlu; DAEŞle birlikte, PKK ve DHKP-Cnin saldırılarına maruz kalındığını anımsatarak, “demokrasimizi, kamu düzenimizi, uluslararası itibarımızı ve ekonomik kalkınmamızı korumak için bu üç ayaklı terör odaklarına karşı biz de eş zamanlı terör operasyonları başlattık. Ben bu operasyonun adına ‘Huzur ve demokrasi operasyonu diyorum. Birileri eğer bizim milletimizin huzurunu bozmak istiyorsa bizim de görevimiz huzuru ikame etmektir. Saldırılara karşılık vermeseydik, ülkemize karanlık hakim olurdu” dedi.

KOALİSYON MESAJI: ÜLKE ÇIKARI ERTELENMEZ

Başbakan  Davutoğlu, ‘Yeni Türkiye Yolunda adlı konuşmasında ise, koalisyon mesajı verdi. Davutoğlu, “Kişisel çıkarlarımız bir kenardadır, parti çıkarlarımız ertelenebilir, ertelenmeyecek yegane şey ülkemizin geleceğiyle ilgili atılacak adımlardır. “Bir taraftan hükümet kurma çalışmaları yürütüyoruz, bir taraftan da ülkemizin geleceği için başlattığımız projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.  CHP ile karşılıklı mutabakat içinde ilk tur görüşmeler sonrasında heyetlerin bir ortak hükümet kurma zeminini sınamak, görüşmek üzere bir araya gelmesine karar verdiklerini ve şu anda bu çalışmaların devam ettiğini anlatan Davutoğlu,  MHP ile de temaslarının devam ettiğini söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024