Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2314 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 06:00

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bizzat ben yazacağım

Büyüt
Küçült
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bizzat ben
Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bizzat ben yazacağım haberi Net olarak ifade ediyorum bu sistemin değişmesi lazım. Halk tarafından cumhurbaşkanı seçimi gerçekleşmişse, bunun başkanlık sistemi yönünde değişmesi doğru olur. Seçim beyannamesinde olacak, bizzat ben yazdım.
Star - Ankara

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkünden Habertürkte ayınlanan programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı:

“BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİLMELİ” Savunduğum her şeyin zeminin sağlam olması benim için önem taşır. Türkiyedeki sistem ne parlamenter ne başkanlık ne de yarı başkanlıktır. Net olarak ifade ediyorum bu sistemin değişmesi lazım. Ya pür parlamenter sistem olması lazım ya da başkanlık sistemi olması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız haklıdır, bu sistem bir yetki çatışmasını beraberinde getiriyor.

Halk tarafından cumhurbaşkanı seçimi gerçekleşmişse, bunun başkanlık sistemi yönünde değişmesi doğru olur. Başkanlık sistemine geçilmesi doğrudur. Seçim beyannamesinde olacak, bizzat ben yazdım. Başkanlık seçim beyannamesinde yer alacak. Muhalefet başkanlık sistemi tartışmalarını kişileştirdi.

KÖŞK SARAY İLİŞKİSİ Cumhurbaşkanımızla bu anlamda aramızda iletişim problemi yok. Varsa bu giderilir.

DEMİRTAŞ SÜRECİ SABOTE ETTİ Nevruzda Dolmabahçede açıklanan çerçevede silahsızlanma yönünde yeni bir adım atılacağı konuşulurken Demirtaş açıklamasıyla süreci sabote etti. Bir kere de 6-7 Ekim olaylarında attığı tweetle sabote etti. Demirtaş, seçim öncesi tutumlarıyla esas niyetinin çözüm süreci değil, başka bir proje olduğunu ortaya koydu. Kimin başkan olacağına Demirtaş karar verecek değil, Demirtaş şu anda statükocuların yeni projesidir. İki hamlesiyle de süreci sabote etmiştir. Bu tutumuyla eğer 7 Hazirandan sonra eğer HDP-Demirtaş Meclise giremezse şikayet etmeyecekler. Demirtaş çözüm sürecini baltalamışsa, bu ateşle oynamaktır. 8 Haziranda milletin verdiği iradeye razı olacaklar.

İZLEME HEYETİ etleşmiş bir husus yok. Heyetin görüşmeleri için Bakanlar Kurulu kararına gerek yok. İzleme heyeti çok kullandığımız bir tabir olmadı. Sürecin bütününü değerlendirme ihtiyacı var.

ARINÇ - GÖKÇEK POLEMİĞİ Bana aktarılmadan, Twitter üzerindenkonuşulmamalıydı. Her ikisiyle de görüştüm. ‘Bir daha böyle bir tavır görmek istemiyorum dedim

KİMSE ATEŞLE OYNAMAMALI Taahhüt silahsızlanmadır, silahsızlanmayla ilgili sağlam adımlar, perspektif gördüğümüzde, olmayacak şeyler değil her türlü adım silahsızlanma bağlamında atılır. Çözüm süreci akamete uğrarsa neler olabileceğini hepimizin dikkatlice takip etmesi lazım. Kimse ateşle oynamamalı Türkiyede.

SEÇİM STRATEJİSİ Bütün şehirlerimizin nabzını tuttum, brifinler aldım. Kasımdan Marta kadar halka siyasetimizi anlatmaya çalıştım. 81 ilin başkanlarını tek tek dinledim.

YENİ ANAYASA DİYECEĞİZ Seçim meydanlarında yeni anayasa, insan hakları, onuru diyeceğiz. Halka hesap vermeyecek bir makam olmayacak diyeceğiz.

KPSSDE USULSÜZLÜK Paralel yapı Ankarada ortaya atılmış bir tez değil, gencecik insanların geleceğini kararttı. Gereken neyse yapılacak, cezalar tereddütsüz şekilde verilecektir.” 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024