Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2246 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Kasım 2017 - 11:09

Baraj Şartımız Yok.

Büyüt
Küçült
Baraj Şartımız
İster 1 yapsınlar, ister 5 yapsınlar; baraj inmeli.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin seçim barajıyla ilgili yaptığı değerlendirme, son günlerde tartışma konusu oldu. Devlet Bahçelinin Yüzde 10luk seçim barajı ağır, düşürülmeli. sözlerini değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, böyle bir önerinin gelmesi durumunda değerlendirme yapabileceklerini söyledi.

MHP Liderinin sözlerine ilişkin bir değerlendirme de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlundan geldi. Kılıçdaroğlu, Fransanın Strasbourg kentindeki temaslarından sonra dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İSTER 1 YAPSINLAR, İSTER 5 YAPSINLAR BARAJ İNMELİ

Kılıçdaroğlu, İster 1 yapsınlar, ister 5 yapsınlar; baraj inmeli. diye konuştu.

BARAJ İÇİN HİÇBİR ŞARTIMIZ YOK

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

Yürürlükteki Seçim Yasası, 12 Eylül darbe hukukunun yasasıdır. Biz milli iradenin parlamentoya tam yansımasını istiyoruz. Yüzde 1 oy alan partinin genel başkanı, parlamentoya gelip kürsüye çıkıp konuşmalıdır. Baraj için hiçbir şartımız yok. İster 1, ister 5 yapsınlar fark etmez ama milli iradenin parlamentoya sağlıklı yansıması için baraj inmeli. Yurt dışında 6 milyona yakın Türk var. Yurt dışı seçim çevresi kanununun çıkması lazım.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024