Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2075 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Nisan 2018 - 12:41

Bahçeli nin Erken Seçim Çağrısına 2 Partiden İlk Yanıtlar

Büyüt
Küçült
Bahçeli nin Erken Seçim Çağrısına 2 Partiden İlk
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliin erken seçim çağrısına Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Konu yetkili organlarda değerlendirilir dedi. CHPden ilk tepki Bülent Tezcandan, Kabineden ilk açıklama ise Abdülhamit Gülden geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhur İttifakı ın uyum yasalarının kısa sürede tamamlanmasını söyleyen Bahçeli erken seçim için tarih önerdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye in 3 Kasım 2019a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019u beklemek mümkün değildir. 3 Kasım 2019a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Partimiz mahalli idareler seçimleri hariç geçerli olan Cumhur İttifakı vardır. Türkiye in bekası açısından Cumhur İttifakı ın korunması elzemdir. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir. Ülkemizin Cumhurbaşkanlığı Sistemi e geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi den sonra neyle muhattap kalacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasıma nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur. Ülkenin, sistem tartışmalarıyla boğulmak istendiği bugünkü şartlar altında 3 Kasıma kadar ulaşması istikrar ve dengeyle ulaşması zorlaşmaktadır. Bu riski kaynağında kesmek başlıca amacımızdır. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki, gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene alınmasından yana takdirini kullanmaktadır.

Siyasi muhataplarımıza ve aziz milletimize samimi ve tartışılmasını ümit ettiğimiz teklifimiz şudur:

26 Ağustos 2018 günü Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanını hem de milletvekili genel seçimiyle Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul yoldur. Seçimse isteğiniz hodri meydan. Sandık er meydanıdır, mertliğin kaynağıdır. Biz meydandan kaçmadık. Türkiyeye pusu kuranları pususunda boğalım. Tercih büyük Türk Milleti e aittir. Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Ne amaçlıyorsak Türk Milleti in lehinedir.

HÜKÜMETTEN İLK YANIT

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Konu yetkili organlarda değerlendirilir dedi. 

CHPDEN İLK YANIT

NTV canlı yayınına katılan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan şunları söyledi:

Hodri meydan diyoruz. Türkiye in tüm sorunları tek adam rejimi yüzünden. 6 milyon işsiz, dış siyaset çökmüş... Tüm olumsuzlukların sebebi tek adam rejimidir. Seçim erkene alınabilir. Biz yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Burada bilinmesi gereken bişi daha var. Tek adam koalisyonunun sözcüsü Bahçeli yaptı bu açıklamayı. Türkiyeyi bu durumdan kurtaracak olan seçimdir. Milletin iradesidir.

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜLDNE İLK YANIT

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Kendi içimizde konuşalım, yetkili kurullarımız değerlendirecektir dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024