Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3530 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Aralık 2014 - 12:57

Arınç: Uluderenin tek sorumlusu terördür

Büyüt
Küçült
Arınç: Uluderenin tek sorumlusu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Uludere olayının suçlusunun hükümet veya asker değil terör olduğunu söyledi.   Habertürk televizyonunda konuşan Arınç, Uludere olayının bir komplo olmadığını ve Cizre olaylarında Hüda-Parın mağdur konumunda olduğunu söyledi. Arınç, şöyle devam etti:   İlgili HaberDavutoğlundan Cizre açıklaması!   Şu anda bölgede asayiş sağlandı. Emniyet güçlerimiz, kolluk güçlerimiz orada hakim. Hüda-Parı evlerine giderek yakmak istediler, Hüda-Par mazlum ve mağdur. Hem 6-7 Ekim olaylarında hem de şimdi. PKK bölgede kendisinden başka hakimiyet istemiyor. Biz bu olayın elbette üstüne gideceğiz, adli soruşturma başladı.   İlgili Haber Cizrede PKK ile HÜDA-PAR arasında savaş çıktı!   Olayın ardından Uluderede yaşayanlarla da görüştüğünü söyleyen Arınç, Siz teröre düşman olmalısınız ki bundan sonra yeni Roboskiler olmasın dediğini aktardı. Arınç, Cizredeki olaylarda üç kişinin ölmesinden de üzüntü duyduğunu ifade etti.
HİZMET HAREKETİ OLARAK BİLİYORDUK   Fethullah Güleni ve cemaati yakından tanıyan biri olarak operasyonlarla ilgili hiç tereddüt edip etmediği sorulan Bülent Arınç, şöyle konuştu:   Cemaat dediğimiz olguyu biz hizmet hareketi olarak biliyorduk. Biz bunlara bir hizmet hareketi olarak baktık. Bu hizmet hareketi Türkiye içinde ve dışında ülkenin bütünlüğüne faydalı olur diye düşündük.   Bir devlet içinde farklı yapılanmalar oluşmuşsa buna müsaade edilemez diyen Arınç, Cemaat eğer örgüt haline gelmişse, yapılanması da devlete paralelse, bu yok edilmelidir. Cemaatler sosyolojik bir olaydır ve hepsi mübarektir ama bu artık cemaat olarak değerlendirilemez ifadelerini kullandı.     Fethullah Gülenin özür açıklaması da sorulan Arınç, O bir tekliftir, onun zamanı geçti. Kendilerinden özür dilenecek bir hal yok dedi. Götürdüğü önerinin kabul edilmediğini ifade eden Arınç, Ben onlara 20 defa bunu teklif ettim. Şimdi o, hükümet bizden özür dilesin diyorsa, bu yeterli değil dedi.   YENİ MISIR POLİTİKASI GEREKLİ   Türkiyenin Mısır politikasını değiştirmesi gerekebileceğini söyleyen Bülent Arınç, Bir ülkenin dış politikasını o ülkenin milli çıkarları belirler. Darbelere karşıyız ama Türkiyenin çıkarları için yeni [adım] atmamız gerekebilir. Bizim yeni bir Mısır politikasını uygulamamızda fayda vardır diye düşünüyorum dedi.
OY VERİRKEN KALBİMİ DİNLEYECEĞİM   Bülent Arınç, dört eski bakan hakkındaki yolsuzluk iddialarını araştıran komisyon konuyu Meclis Genel Kuruluna taşıdığında vicdanıyla hareket edeceğini söyledi; gizli oylamada kalbine göre oy vereceğini ifade etti.   Bülent Arınç, Cumhurbaşkanının Bakanlar Kuruluna başkanlık etmesine dair tartışmalara da değindi. Anayasaya göre Cumhurbaşkanının böyle bir yetkisi olduğunu hatırlatan Arınç, Cumhurbaşkanımız, bu yetkisi içerisinde istediği zaman Başbakanımızla görüşerek ve çok da fazla olmamak şartıyla, bir toplantı yapmasında, o toplantıda bazı konuların görüşülüp takip etmesinde Anayasal yetkisi olduğunu hepimizin bilmesi lazım dedi.   Bunun sıkça yapılmasının, Cumhurbaşkanının Bakanlar Kurulunu vesayet altına aldığı iddialarını haklı çıkaracağını söyleyen Arınç, İkincisi de, Anayasa elvermediği halde başkanlık sistemine veya yarı başkanlık sistemine geçiş gibi algılanabilir, bu da eleştiriye yol açabilir. Ben inanıyorum, Sayın Cumhurbaşkanımız bu yetkisini zamanında ve kararında kullanmasını hepimizden daha iyi biliyor diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024